Budou se návštěvníci sokolovského plaveckého bazénu koupat nazí? I to možná s trochou nadsázky napadlo provozovatele tohoto zařízení, jímž je Sokolovská bytová. Návštěvníci si totiž stěžují na dva základní druhy plavek. Jedněm vadí šortkové, druhým zase klasické. Provozovatel bazénu konstatuje, že vyhovět všem asi opravdu nelze.

„Kdy se bude možné v sokolovském bazénu vykoupat v montérkách? Soudím, že již brzy, protože koupací úbory návštěvníků, zejména mužské části, se začínají přibližovat těm pracovním," ptá se trochu sarkasticky jeden z návštěvníků sokolovského bazénu. Zřejmě tím má na mysli dlouhé šortkové plavky, které mnohdy připomínají dlouhé kraťasy, které se nosí i venku. Dotaz nadzvihl provozovatele, jímž je Sokolovská bytová.

„Dotaz beru trochu jako nadsázku. Pravda je taková, že když jsme do roku 2012 v provozním a návštěvním řádu měli ustanovení, že koupat se lze pouze v plavkách a v žádném jiném oděvu, tak zejména uživatelé koupacích šortek psali starostovi stížnosti, že jsme sto let za opicemi. Prý kvůli tomuto nařízení přestávají chodit v Sokolově do bazénu a podobně," tvrdí ředitel Sokolovské bytové Karel Rambousek.

Poté prý museli řešit stížnosti a konfliktní situace, kdy plavčíci vyváděli návštěvníky, kteří neměli plavky. Hlavním důvodem tohoto stavu byla obava, že mladí návštěvníci, a to zejména v letním období, budou do vody chodit v krátkých kalhotách (běžné, nikoliv koupací šortky), které budou špinavé a nevyčištěné, a v bazénu se pak neudrží předepsaná kvalita vody.

„Na základě kritiky jsme se rozhodli však vyjít vstříc širšímu okruhu návštěvníků, a tak jsme v úpravně vody učinili taková opatření (nákladem 300 tisíc korun), abychom i zvýšené znečištění vody eliminovali. Dnes jsme schopni vyčistit vodu, i kdyby tam opravdu skočil někdo v montérkách. Návštěvní řád jsme upravili tak, že lze do bazénu chodit i v koupacích šortkách. Tedy jsme názoru veřejnosti vyhověli. A vida, opět špatně, už se objevují opět negativní reakce. Takže asi vyhovět všem opravdu nelze," konstatoval Rambousek.

Sokolovská bytová také nastínila svou strategii v plaveckém bazénu. Chce tam vytvářet klidné relaxační prostředí, tak se snaží návštěvníky co nejméně omezovat, obtěžovat, případně vytvářet konfliktní situace nějakými striktními příkazy, i když je situace ohledně oděvu sporná. „Ale v pracovním oděvu do bazénu skutečně nelze," dodal Rambousek.