Na tradiční jarmark se připravuje město Kraslice. I tentokrát se do centra města sjedou trhovci a řemeslníci z nejrůznějších koutů republiky, aby tu místním lidem v sobotu 24. srpna nabídli výrobky z kamene, dřeva, kůže a kovu. Chybět nemají dobroty z pekařské pece, ovčí sýry, cukrovinky, lahodná medovina, uzeniny, koření, ovoce nebo zelenina. A jak to bývá, možná se dlouhá fronta utvoří tam, kde budou prodávat český česnek. Lidé však na jarmark nechodí jen kvůli trhům, ale také touží po zábavě a potkat se s přáteli a známými.

Posezení s muzikou si Krasličtí mohou užít již od rána v zahradě kulturního domu. V 9.30 hodin začne pro dobrou náladu hrát Malá kapela Josefa Levého. Dále se tu až do večera postupně vystřídají Dechová hudba Horalka, skupina Alison, KV Expres, Kraslická cimbálová muzika a rocková formace s názvem 11:50.

Kdo chce vidět silné chlapy, co dokáží s nabroušenou sekerou a řvoucí motorovou pilou, neměl by si nechat ujít adrenalinovou show s ukázkami dřevorubeckého sportu, která vypukne v 11 hodin. Pro pěstitele bude naopak jistě velkým lákadlem výstava kaktusů a sukulentů.

Pochlubit se chtějí i krasličtí filatelisté. Ti pro veřejnost chystají expozici poštovních známek a celin. Výstava bude věnovaná první známce světa – Penny Black, známé jako černá jednopennyovka. Lidé si také budou moci koupit různé pohlednice nebo speciální dopisnice s přítiskem kraslického kostela. Dětem opět nabídneme známky zdarma," sdělil filatelista Josef Trnka. Výstava potrvá od 9 do 15 hodin v prostorách kulturního domu.

Během jarmarku i následující den bude živo také v Domě chovatelů v Havlíčkově ulici. A to doslova. Od přízemí až po střechu tu budou k vidění králíci, drůbež, holubi, akvarijní ryby a exotické ptactvo. V sobotu bude otevřeno od 8 do 16 hodin, v neděli pak od 9 do 15 hodin.
Organizátoři jarmarku myslí také na děti. Pro ty je určená pohádka v podání karlovarského divadla Z bedny. Začátek představení je ve 14.30 hodin v sále digitálního kina.

Během soboty se však bude i sportovat, a to v rámci soutěžního programu Sokolení, který pořádá TJ Sokol Kraslice. Sportovně-zábavná akce pro děti se koná od 10 do 15 hodin na prostranství před sokolovnou v Tyršově ulici. Součástí bude i ukázka hasičské techniky HZS Kraslice.

Dalším tipem jsou koncerty, na které zve Free Club Kraslice. Od 11 hodin tu začnou hrát skupiny Ben Dover, Fallen Angels, Jazzbooster a Grande Tete.
„Mezi kapelami vystoupí členové sportovního centra Esprit 4 Live a předvedou ukázky fitboxu a další způsoby cvičení," uvedl Matěj Secký z Free Clubu Kraslice. Večerní program nabídne muziku nejen pro mladé – hip hop, house, minimal techno. Noční party oživí světelná a laser show.