Ten v Karlovarském kraji pomohl už řadě rodin například s nákupem kompenzačních pomůcek pro handicapované. Nyní se opět soustředí na naplnění konta nadačního fondu, aby mohl zase pomáhat.

SRDCE SLABŠÍM

Už v sobotu se ve Stříbrné na Sokolovsku uskuteční další ročník charitativní akce Srdce slabším, jehož tématem je Trempování. „Smyslem je nasbírat na místě co nejvíce finančních prostředků pro Denní centrum Mateřídouška z Chodova, jehož profesionální činnost prospívá rozvoji mentálně postižených osob, které toto centrum navštěvují. Akce je určená nejen pro samotné klienty Mateřídoušky, ale i pro širokou veřejnost,“ poukázala předsedkyně NF Ještěřice Miluška Merklová. Připravený bude v zahradě penzionu Márty program plný soutěží pro děti i dospělé a chybět nebude hudba a tanec. „Pokud se vše podaří, vytvoříme v závěru letošního ročníku živý obraz,“ řekla. Vstupné na Srdce slabším je symbolických 50 korun. Děti do patnácti let mají vstup zdarma. „Začínáme ve 14 hodin a v 17 hodin začne hudební zábava s oblíbenou kraslickou kapelou 3J Crover Rock Band.“

KRASLICKÁ DESÍTKA

V říjnu si přijdou na své sportovci. V Kraslicích odstartuje v sobotu 6. října třetí ročník Kraslické desítky. Trasa závodu povede částečně lesními stezkami, částečně hlavní ulicí Kraslic. Přihlašování přitom probíhá již nyní online na stránkách nadačního fondu na www.nadacni-fond-jesterice.cz. „Do konce roku si již neodpočineme. Listopad a prosinec budou již tradičně patřit adventním koncertům. Interprety zatím prozrazovat nebudeme, ale věříme, že i letos diváky potěšíme. Štědrý den se již neobejde bez Štědroranního výklusu spojeného se zdobením stromečku a ochutnávkou rybí polévky,“ uvedla Merklová.

Ilustrační foto.
Násilník nutil ženu k drogám a sexu, žiletkou ji pořezal nohy

VÝRAZNÁ POMOC

„Nemůžeme ale zapomenout na hlavní účel nadačního fondu. V rámci jarní výzvy jsme finančně podpořili dvě žádosti. V prvním případě jsme přispěli rodičům z Ostrova částkou 14 400 korun na náklady spojené s pravidelnou dopravou jejich syna, který trpí poruchou autistického spektra, do specializovaného centra.

Velmi významně jsme pak přispěli mladému muži, který od narození trpí genetickou poruchou a je trvale upoután na invalidní vozík. Mentální schopnosti však poškozeny nebyly a chlapec dostudoval střední školu a byl přijat na školu vysokou. Bohužel musel studium ukončit, neboť jeho speciálně upravený vůz vypověděl službu a zároveň jeho elektrický invalidní vozík je po mnoha letech užívání v havarijním stavu. Pojišťovna proplácí jenom část nákladů na vozík, doplatek by činil částku 40 tisíc korun. Opravu speciálně upraveného vozu neproplácí pojišťovna vůbec. Z jiných zdrojů nemá mladík vůbec šanci vozidlo opravit. Chlapci jsme přispěli částkou 64 600 korun,“ poukázala místopředsedkyně NF Ještěřice Andrea Krýzlová. „Měli jsme obrovskou radost, když nám pak dojatá maminka mladíka volala. Plakala a nemohla věřit, že si neděláme legraci. Uvedla, že žádali o pomoc velké a známé nadace a fondy, ale dočkali se pouze drobných částek, které nic neřeší. S mladíkem jsme stále v kontaktu a slíbil, že až bude auto opravené, přijede se za Ještěřicemi osobně podívat,“ dodala.

Nadační fond Ještěřice vyhlásí další výzvu o příspěvky 21. září.

ZUŠ Sokolov na Starém náměstí
Kvůli rekonstrukci probíhá výuka na dvou místech