Nejlepší prakisté z celé Evropy se sjeli do Březové na Sokolovsku, aby poměřili síly v Evropském poháru ve střelbě z praku. Přestože se domácí družstvo v průběhu závodů snažilo, seč mu síly stačily, v poháru národů českému týmu nakonec patřilo třetí místo za Španěly a Italy. V soutěži jednotlivců z více než stovky závodníků ovšem vybojoval osmé místo domácí střelec Jaroslav Králič.

„V klubu máme lepší střelce, ale každý zkrátka máme někdy svůj den. Závod mi neuvěřitelně sedl, šlo to samo," radoval se Jaroslav Králič ze svého výkonu. „Prvního vrabčáka jsem prakem sestřelil už na základní škole. Od té doby jsem prak nedal z ruky. Mám úplně obyčejný, vyrobil jsem si ho z větvičky, co jsem našel v lese," říká pětašedesátiletý střelec.

Vítězem evropského klání prakistů se stal Mario Rondelli z Itálie, Italové kralovali i soutěži družstev. Druhé místo obsadili Španělé z Baskicka. „Organizace byla pro domácí tým velmi náročná, i tak přitom dokázali podat výborné výkony. Za pomoc vděčíme i mnoha mladým lidem z Březové," poznamenal starosta Březové Miroslav Bouda.