To když se ukázalo, že vůbec nejde o čarodějnici, nýbrž osobu s opačným pohlavím. Ta proto skončila v ohni za zesměšnění samotného inkvizitora. Ten se do ní totiž zamiloval, vyznával ji lásku a při soudu nadržoval.

Děj začal už na zřícenině hradu Hartenberg. Při kontrolách stánků se zjistilo, že výčepní lejí špatné pivo a i další zboží za moc nestojí. Obchodníci přitom šizení svedli na čarodějnice. Ty tak byly z Hartenbergu odvezeny v kleci na koňském spřežení do sousedního Josefova, kde na návsi byla připravena opravdová hranice jak v dávném středověku. Josefovští se tak opět po roce pustili do mučení a pranýřování živých čarodějnic, které přivázali na kůly. Čarodějnice se nevyhnuly mučení kleštěmi na mačkání kotníků nebo například pálení žhavými železy. Právě tady se přišlo na to, že jedna z čarodějnic je podvodník. Když se jí totiž rozepla blůzka, místní zjistili, že má vycpaná prsa. To inkvizitora rozlítilo natolik, že ostatní čarodějnice uštědřil a podvodníka nechal upálit.

Josefovští uspořádali netradiční pálení čarodějnic v dobových kostýmech už počtvrté. Vždy se snaží vymyslet novou zápletku. „Příští rok připravíme zase nějaké překvapení," slibuje starosta Josefova Ladislav Číček, který se opět ujal role inkvizitora. Jde podle jeho slov o velkou improvizaci, kdy herci z řad místních znají jen samotnou zápletku.