V Karlových Varech, Sokolově a Chebu je tak zatím nulové nebo zanedbatelné riziko nákazy koronavirem.

Zatímco až do června se Cheb držel mezi nejvíce zasaženými okresy, po zklidnění situace byl naopak dlouho mezi jedinými okresy, kde nakažení covidem nebyli.

Ani to už ale neplatí a minulý týden se i na Chebsku nákaza znovu objevila.

Celkem má Karlovarský kraj čtrnáct nakažených osob. Na semaforu má tak stejně jako většina okresů v republice bílou barvu.

„Upřímně? Semafor mi je naprosto jedno,“ řekl Vladimír Malý z Chebu. „Řídím se jen svým zdravým rozumem a ne nějakým semaforem. Hlavně jsem nepochopil, jaký má semafor smysl a podle čeho se hygienici řídí. Jeden okres je bílý, přestože je tam víc nakažených než v druhém okrese, který je zelený. Určitě nebudu každý týden sedět u počítače a koukat se na to, jestli je Cheb bílý nebo zelený,“ uvedl Vladimír Malý.

Rekordních 135 triatlonistů se postavilo na start 29. ročníku KIWI Xterra Triatlonu.
FOTO, VIDEO: Triatlonový nestor Jan Kubíček devětadvacátým KIWI mužem

Také podle Aleny Vlasákové z Mariánských Lázní je covidový semafor zbytečností. „Nezajímá mě to a postrádám nějakou užitečnost tohoto nástroje. Mám takový pocit, že někdo nahoře si myslí, že už se málo bojíme, tak chce zase někdo vyvolat paniku,“ konstatovala Alena Vlasáková.

Aktuální mapa České republiky podle epidemiologického rizika v jednotlivých okresech, tedy zmíněný covidový semafor, se bude se aktualizovat každý týden, vždy v pondělí v poledne. Semafor, který ministerstvo představilo veřejnosti včera, je rozdělený na čtyři stupně podle míry rizika, kterou označí bílá, zelená, žlutá a červená barva.