Většina lidí by tak mohla zamířit na plovárny, které hlásí, že jsou připraveny. Deník vybral v každém okrese jedno koupaliště, které je mezi lidmi oblíbené. Na Chebsku to je Dřenice u vodní nádrže Jesenice, v Sokolově přírodní vodní nádrž Michal a v Karlových Varech Rolava.

"Pokud lidé mohou, tak ať naplno využijí víkend u vody. V kraji budou opravdu vysoké teploty. V neděli odpoledne a k večeru by od západu mohly dorazit první bouřky a od příštího týdne půjdou teploty postupně dolů až na nějakých 14 až 15 stupňů Celsia ve čtvrtek a pátek. Kdo tedy může, ať vyrazí k vodě," říká pozorovatel počasí Rudolf Kovařík ze Šindelové. Příjemné podle něj budou i ranní teploty, kdy například v neděli ráno má být 17 až 21 stupňů Celsia.

Přírodní koupaliště Michal láká své návštěvníky na velikost vodní plochy, díky které mnozí přezdívají tomuto místu sokolovské moře. Tento dojem podtrhuje písčitá pláž, na které jsou budky proti větru, známé mnohým od severního Baltu. Tato pláž byla před pár lety vyhodnocena jako jedna z nejhezčích v celé České republice. Dalším obrovským lákadlem, za kterým jezdí lidé z celých Čech, jsou dvě atrakce, které již zdaleka plovárně dominují. Je to nejdelší venkovní trojskluzavka v Česku a to samé platí i o togobánu. Již při pouhém výstupu na věž se mnohým tají dech. Tobogán měří úctyhodných 196 metrů a konstrukce se tyčí 22 metrů nad zemí. Délka trojskluzavky je 117 metrů. Michal je známý i pořádáním koncertů či provozováním letního kina přímo na pláži.

Dvorana v Lokti před rekonstrukcí
Dvorana v Lokti a kostel v Kozlově soutěží

Nedílnou součástí jsou vedle šaten sprchy s teplou i studenou vodou, které jsou čisté. Po celé pláži jsou rozmístěna pítka s pitnou vodou a sprchy. Občerstvení s venkovním posezením nabízejí široký sortiment. Do oploceného areálu koupaliště mají zákaz vstupu jakákoliv zvířata. „Psi, kočky ani další domácí zvířecí mazlíčci bez ohledu na jejich velikost do areálu koupaliště Michal nesmějí. Výjimkou jsou asistenční psi, ti do areálu mohou,“ vzkazují správci plovárny.

Areál je kromě písčité pláže celý travnatý a protkaný chodníky ze zámkové dlažby. Je v něm řada atrakcí pro malé děti na suchu i na vodě. Výjimkou tedy nejsou vodní skluzavky či dřevěné koráby v podobě prolézaček na břehu. Nejmenší děti mají navíc ve vodě ohraničený prostor, kde je malá hloubka, a je určen jen pro jejich hrátky či dovádění s rodiči. Mládež většinou obsazuje gumové atrakce ukotvené na vodní hladině. Jsou to různé ledovce, na které není lehké vyšplhat, či skákací trampolíny, na kterých předvádějí neuvěřitelné kousky. Kdo se chce projet na druhý konec nádrže, má k dispozici šlapadla.

Jak říkají provozovatelé, na Michalu se snaží držet krok s novinkami, a tak je tam možné i používání paddleboardů. Jezdit s pádlem v ruce a stát při tom na prkně je dnes prostě in. Svou stabilní popularitu si udržuje i aquazorbing a sem tam je možné někoho vidět, jak pádí v průhledné kouli po hladině.

Lázeňská kolonáda v Mariánských Lázních.
Úterý 21. červen patří v Mariánských Lázních józe, cvičit se bude na koloniádě

Dalším lákadlem jsou také tradiční kurty na beach volejbal, kterých je několik a jedno na beach fotbal. Balony, stejně jako třeba pálky a míček na stolní tenis, zapůjčí v recepci. Písek je speciální a láká protáhnout si na něm tělo. Plážová písková hřiště jsou k dispozici zdarma, ovšem mají přednost návštěvníci, kteří si za úplatu půjčí míč či rakety. Zpoplatněná jsou šlapadla, pramice a další sportovní vybavení, zejména minigolf či tenisový kurt. Tobogán i skluzavka jsou v ceně vstupného.

Kvalita vody je na Michalu stále na nejvyšší úrovni. Pravidelná měření provádějí hygienici. Na návštěvníky jako každý rok dohlížejí i vyškolení plavčíci, a to jak jak na pláži tak na vodních atrakcích.

Při příjezdu k jezeru Michal je přímo u vchodu k dispozici velké asfaltové parkoviště, které je placené. přímo k areálu zajíždí i MHD.

V Karlových Varech mohou lidé zamířit do volnočasového areálu Rolava. Koupaliště tvoří dvě přírodní vodní plochy Mlýnského rybníka, z nichž menší část je určena dětem. Z velké vodní plochy se dostanou návštěvníci lávkou na ostrůvek, na druhý menší lze pouze doplavat, nebo využít šlapadel. Během posledních let byly břehy vodních ploch i obou ostrovů kompletně opraveny. Postaveno bylo i nové molo, využívané zejména sportovci při konání závodů. Areál Rolava je zároveň přírodním koupalištěm. Koupání je na vlastní nebezpečí. Areál je vhodný pro děti, pro odpočinek i pro aktivní sport. Oblíbená je in-line dráha dlouhá 1300 metrů, hřiště pro plážový volejbal, víceúčelové hřiště, hřiště pro petanque, workout, prvky pro seniory, tenisové kurty a další. Pro návštěvníky areálu je k dispozici budova se sociálním zařízením pro veřejnost. Nechybí ani občerstvení či pítka s pitnou vodou. Parkoviště před areálem Rolava poskytuje 70 míst plus čtyři parkovací místa pro zdravotně postižené.

První letecký spoj do Antalye je vyprodán už několik týdnů. Cestující byli hodně natěšení.
Plány karlovarského letiště jsou chartery na Krétu i pravidelné linky do Izraele

Koupaliště Dřenice u vodní nádrže Jesenice je podle provozovatelů největší rekreační areál v okrese Cheb. Nechybí centrum plážových sportů na profesionální i amatérské úrovni, občerstvení či parkování zdarma. Přímo k areálu zajíždí MHD, kterou se zejména v parných víkendech doporučuje využít. Parkovací plochy kolem totiž bývají takzvaně natřískané. Návštěvníci na Dřenici najdou sprchy, šatny, záchody, občerstvení i půjčovnu sportovního vybavení. Pro děti je k dispozici dětský koutek s brouzdalištěm a atrakcemi, pískoviště. Dospělí ocení zase beach volejbalová hřiště, hřiště na plážový fotbal, fotbalové hřiště, stolní tenis anebo pétanque.