Lidé, kteří se dožívají důchodového věku v dobré fyzické a psychické kondici, se nespokojí jen s lenošením či krmením holubů v parku. Stále více z nich se se zájmem účastní a aktivně podílí na společenském dění ve svém městě.

Jedním z takových je i studium Univerzity třetího věku (U3V), které zajišťuje ZČU v Plzni za finanční podpory města Sokolov na sokolovské integrované střední škole.
„O studium na U3V mají senioři stále zájem. V tomto akademickém roce se přihlásilo úctyhodných 151 posluchačů. Vedení U3V se snaží každý akademický rok otevírat i nové programy, o které mají senioři zájem," řekla koordinátorka U3V Sokolov Lucie Kopková.

Letos byl prvním semestrem zahájen program Člověk v nemoci a ve zdraví, který přednáší lékaři sokolovské nemocnice. Dalším novým, jistě velmi zajímavým programem jsou Evropská kulturní a duchovní studia, která byla seniorům nabídnuta po velkém úspěchu v loňském akademickém roce v Tachově. Tradičně pokračují kurzy Práce s počítačem, které posluchačům pomáhají s výpočetní technikou.

„Líbí se mi i velmi zajímavé programy, které pokračují dalšími semestry, a to jsou Astronomie, Dějiny hudby a Hledání rodinných kořenů," říká jedna z účastnic. „Všem posluchačům přeji úspěšné studium a aby jim zvolené programy splnily jejich očekávání," dodala Kopková.