Působivě je zachytila na intimních fotografiích, kde pózují matky se svými dětmi. Dojem z obrázků pak dotváří citáty samotných maminek. Nic neskrývají. Naopak, každá výstižně odkrývá sobě vlastní kouzlo pouta matky a dítěte.

Před objektiv se postavilo 12 žen ze Sokolova a okolí se svými, většinou několikaměsíčními, dětmi. Projekt je věnovaný všem ženám. Těm, které mají někdy pocit, že nejsou dokonalé. Těm, které občas brečí v koutě, že už nemůžou dál. Těm, které se rozdávají a nazpět dostávají málo. Těm, které někdy potřebují pohladit a říct: Mám tě rád!… Píše se na souvisejícím webu.

Spoluautorkou projektu je Petra Šetele, která se ujala textové tvorby. Podle jejích slov jde o reakci na nátlak ze strany společnosti. „Ženy své tělo po porodu často nenávidí. Bývá za tím nedostatečná podpora partnerů nebo rodiny. Přitom ženské tělo je nádherné v jakékoli podobě. Stvořilo nový život a nechalo to na něm stopy. Není to zázrak? Kdo má lepší superschopnost?“ vyzývá k odpovědi Petra Šetele.

Hledat výstavu můžete ve foyer kina Alfa až do konce prázdnin. Vernisáž 26. června se uskuteční v 17:30. Vstup je zdarma.

(roc, ps)