Ještě před několika dny si však starosta Eduard Frisch nebyl jistý, jak sežene volební komisaře. Z deseti členů volebních komisí totiž tři onemocněli. Právě absence komisařů je letos velkým problémem. Důvodem je také koronavirus.

„V tuto chvíli nemáme žádného člena komise nakaženého covidem – 19. Řada z nich se ale omlouvá kvůli běžnému nachlazení, protože s rýmoua v roušce by to zkrátka nedali,“ uvedla vedoucí odboru vnitřních věcí karlovarského magistrátu Jindřiška Gallovás tím, že vůbec není jisté, jak bude situace s komisaři vypadat přímo v době voleb, protože se vše mění z minuty na minutu.

„Teď už jsme snad za vodou. Ale před dvěma týdny odpadli tři lidé. Otázkou je, zda vydržíme do soboty. Já doufám, že komise zůstanou kompletní,“ poznamenal Frisch.

Mezi těmi, co onemocněli, byla dokonce i jeho manželka, která je rovněž členkou komise. „Byla klasicky nachlazená. Onemocněla i zapisovatelka a ještě jedna členka volební komise. Té dokonce vyšel pozitivní test na covid, ale prý nebyla infekční, čemuž nerozumím. Karanténu už má ale naštěstí za sebou,“ dodal starosta.

Ilustrační foto.
Ke krajským volbám podle pravidel. 3 R: Ruce, roušky, rozestupy