Nestálé počasí přivedlo letos na pláže „sokolovského moře" o polovinu lidí méně než v loňském roce. Návštěvnost Michalu nezvedla ani skutečnost, že druhé sokolovské koupaliště bylo kvůli probíhající rekonstrukci přes léto uzavřeno.

„Letošní sezona byla bohužel totální propadák. Uvědomujeme si, že loňské léto bylo možná nadprůměrně teplé, ale přesto je padesát procent loňské návštěvnosti pro letošek dost smutný výsledek," krčí rameny provozovatel koupaliště Michal Karel Kotous. „Zabijákem" přílivu návštěvníků na koupaliště bylo podle něj nestálé počasí. „Teplo na koupání sice bylo, ale bohužel ho často prokládaly různé deště a lijáky. Ze zkušeností už známe, že pokud není teplo minimálně čtyři dny v kuse, lidi se na koupaliště prostě nevypraví. Bojí se, že zmoknou," konstatuje Kotous. Přilákat lidi ke koupání, opalování a plážovým sportům tak nedokázaly ani stabilní ceny, které se oproti loňsku nijak nezměnily, ani skutečnost, že se Michal pro léto 2014 stal jediným sokolovským koupalištěm. Na tom druhém totiž stále ještě probíhá rozsáhlá rekonstrukce.

Přesto se provozovatelé Michalu pro letošek nevzdávají. „Předpověď na víkend vypadá příznivě. Aktuálně se rozhodujeme, zda ještě o víkendu otevřít, nebo ne. Na koupání už to asi nebude, ale třeba by přesto někdo ještě rád nachytal trochu bronzu nebo si zahrál na pláži fotbálek či volejbal. Informaci najdou zájemci na webu či facebookovém profilu koupaliště Michal," uzavřel Karel Kotous.