Karlovarský kraj připravuje rekonstrukci všech tří pavilonů a pořízení kompletního vybavení. V současnosti usiluje o dotaci na stavbu od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, žádost podal v červnu. Do konce srpna kraj zažádá rovněž o finanční podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (REACT-EU).

Na první část projektu už v dubnu 2021 schválili krajští zastupitelé finanční krytí ve výši 135 milionů korun. Plánované výdaje druhé části projektu dosahují 225 milionů korun. „Změní se struktura původně vícelůžkových pokojů na jednolůžkové, v malém počtu se vybudují dvoulůžkové pokoje například pro manželské páry,“ popsal krajský radní Robert Pisár.

Ze zásahů hasičů v Karlovarském kraji.
Dvanáct dopravních nehod a shořelý osobní vůz, taková je víkendová bilance

Počítá se ale například také s přestavbou stravovacího provozu a se zavedením tabletového systému. „Klienti se nemusejí bát, že se kvůli stavbě budou muset stěhovat mimo zařízení. Rekonstrukce bude probíhat za provozu postupně po jednotlivých pavilonech,“ uvedla ředitelka DZR Matyáš Zuzana Blažková.

Součástí modernizace se stane i kompletní zateplení fasády, obnova rozvodů vody, centrálního vytápění, silnoproudé a slaboproudé elektroinstalace. První část přestavby se bude týkat modernizace a rozšíření pavilonu C a spojovacího traktu BC, druhá část se pak zaměří na pavilon A, B a spojovací trakt AB. „Předpokládáme, že celý projekt bude završen v červnu 2026,“ uzavřel Robert Pisár.