"Josef Hofbauer žije v Bavorsku a působí v německé Nadaci Hermanna Gutmanna, která od roku 1994 až do současnosti přinesla do regionů Chebsko a Sokolovsko více než 367 tisíc eur. Pomoc v podobě finančních i věcných darů směřovala zejména do Sokolova, Chebu, Kraslice nebo Aše," říká za Pomoc v nouzi Milan Hloušek.

Nadace v minulosti podpořila například provoz dílen pro sociálně terapeutické činnosti, kde klienti Domů na půl cesty v Nebanicích a Kynšperku nad Ohří vyráběli dárkové zboží.

Chorvatsko.
Chorvati se těší na hosty aneb jak je to s cestováním do zahraničí

V únoru tohoto roku Josef Hofbauer zorganizoval v Německu také finanční sbírku a její výtěžek v řádech několika set eur věnoval na nákup jednorázových roušek pro seniory v Kynšperku nad Ohří a klienty Pečovatelské služby, kterou ve městě provozuje organizace Pomoc v nouzi.

Není mu prý lhostejné, jak epidemie covid-19 tragicky postihuje české příhraničí. Jak sám říká, obával se o zdraví a životy místních lidí.

"Misionářské aktivity Josefa Hofbauera jsou zcela nezištné. Navíc je to velice skromný a laskavý člověk. Dříve pracoval jako manažer automobilky BMW a třebaže by dnes mohl v důchodu odpočívat a věnovat se pouze svým koníčkům, místo toho vozí do České republiky dary pro nemajetné," dodal Hloušek.