Informoval o tom starosta Královského Poříčí Michal Kováč. Přes řeku Ohři se tak po dobu uzavření lávky lidé dostanou po silničním mostě u sokolovské chemičky.

„Na lávce je shnilá dřevěná nosná konstrukce a hrozí nebezpečí úrazu. Za případné komplikace se omlouváme a děkujeme za pochopení,“ stojí na webových stránkách obce. Takzvaný houpací most spojuje břehy Těšovic a Královského Poříčí, projdou po něm stovky lidí denně a slouží i cyklistům. Vede po něm cyklotrasa ze Sokolova na páteřní cyklostezku podél řeky Ohře.

„Lidé z Královského Poříčí si přes lávku ušetřili pěší cestu. Nemuseli šlapat při cestě do Sokolova kilometry navíc. Nyní je tam naštěstí nový most jako součást obchvatu Sokolova, takže si zase tak daleko nezajdou. Už je tam ale provoz a těžká nákladní doprava. Lávka byla oblíbená mezi pěšími a cyklisty. Je jí škoda,“ říká jeden z projíždějících cyklistů Radim Šperňák.

Jáchymovské dožínky voněly starou dobou.
FOTO, VIDEO: Jáchymovské dožínky voněly starou dobou

Původní lávka z roku 1958 byla ve velmi špatném technickém stavu. V roce 2007 musela být stržena a nahrazena novou, která je zavěšena na dvou silných ocelových lanech, je 38 metrů dlouhá a její výška nad hladinou vody je 5,5 metru. Náklady na její vybudování činily 2,4 milionu korun. Sokolov i Královské Poříčí přispěly částkou 1,1 milionu korun, 200 tisíc korun na projektovou dokumentaci dal tehdy Karlovarský kraj. Nyní ale musela být zavřena pro špatný stav i ona.