Koncert pořádaný agenturou Vlny odstartoval s úderem šesté hodiny. Zatažená obloha nad areálem amfiteátru nevěstila nic dobrého, návštěvníky to ale vůbec neodradilo. Pódium jako první obsadila německá kapela Brunhilde, která publikum solidně prohřála. Na velkoplošné obrazovce se následně objevilo logo skupiny Turbo, která v osmdesátých letech ovládala československé diskotéky. „Tak to vám skutečně nezávidím, ale určitě to brzy přestane,“ pronesl do mikrofonu frontman skupiny Turbo Miroslav Chrástka – vedle hudebních tónů totiž začaly přírodní divadlo zalévat také kapky deště.

Ve velkém pivním stanu našli útočiště milovníci zlatavého moku, kteří se alespoň na chvíli chtěli před lijákem schovat. Nadšencům melodických písní to ale vůbec nevadilo, a tak před pódiem v pláštěnkách a kapucích tančili jako za mladých let. Když bubeník a zakladatel skupiny Turbo Jiří Lang rozezvučel svou bicí soupravu hitem To bude, pánové, jízda, obloha nad městem se jako na zavolanou projasnila. Písně Hráč a Chtěl jsem mít následně potvrdily, že těmhle chlapíkům to i po více než třiceti letech od jejich vzniku stále pekelně hraje.

Záchranáři vyjeli k nehodě čtyř aut, havarovalo ale jen jedno. V něm cestovaly i děti, které pak hasiči vzali k sobě na základnu.
FOTO: Hasiči vzali statečné děti po nehodě na prohlídku stanice

Zlatý hřeb večera přišel po čtvrt na deset. Pódium ozářily reflektory do červenofialové barvy. Angličtí studenti, kteří přijeli do Lokte na výlet, začali v prvních řadách bouřit. Davy fanoušků po celém areálu, dunivé zvuky z reproduktorů a nebe bez mráčku naznačovaly, že zkrátka přichází skuteční rockoví matadoři. Opravdu. Bez dalšího zdržování obsadila jeviště skupina Sweet s dlouhovlasým frontmanem Andy Scottem, jenž s nimi hraje už neuvěřitelných 47 let. Notoricky známé písničky jako Action, New York Groove nebo The Six Teens rozpumpovaly stovky diváků, kteří byli doslova k nezastavení. „Nádherné místo, nádherní lidé. Tady budeme hrát každý týden,“ řekl s nadsázkou zpěvák Andy Scott. Největší glamrockový hit Blockbuster už jen potvrdil, že Sweet, přestože příští rok oslaví neskutečných 50 let od svého vzniku, nestárnou. „Na jejich hity jsem tancovala v Sokolově v sálu u elektrárny Tisová, když mi bylo patnáct. Jsem odchovaná rockem, ne nějakými uspávačkami, co hrají dneska v rádiu, proto jsem tady,“ uvedla návštěvnice Blanka, která si hned po koncertě odchytla bubeníka Sweet Bruce Bislanda a na památku se s ním vyfotografovala. Není jediná, která si přeje, aby Sweet přijeli do Lokte i do třetice. Naposledy tady totiž hráli v roce 2010 spolu se svými kolegy Slade. Tahle muzika do městečka na Ohři s impozantním hradem prostě patří! Autor: K. Šujan