To vše bylo cílem dvou víkendů, které v Campu Libá strávilo zhruba sedmdesát dětí se svými pěstouny z Karlovarského kraje.

Během prvního víkendu se do Libé sjely rodiny z Chebu a Ašska, druhý víkend byl věnován těm ze sokolovské oblasti. „Pro pěstouny byl připraven vzdělávací program s terapeutickými a relaxačními prvky, měli možnost využít i individuálních konzultací s psychologem,” přiblížila jedna z lektorek Eliška Petrová.

Dětskou skupinu po dobu obou víkendů provázelo aktuální téma mistrovství světa v ledním hokeji. Děti proto byly rozděleny do skupin, které představovaly jednotlivé státy. „Každý stát si vytvářel vlastní vlajku a následně ji prezentoval ostatním skupinám. Během této aktivity se projevila dětská nespoutaná fantazie a kreativita,” uvedla druhá z lektorek dětských skupin Martina Turečková.

Pro děti byl během víkendu připraven bohatý program. Vypravily se na hrad Libštejn, kde se zapojily i do výtvarné soutěže. Zahrály si míčové hry a všichni společně si opekli buřty. Vyvrcholením víkendu pak bylo hledání pokladu podle postupně odkrývaných indicií. „Na závěr společného víkendu jsme se sešli a povyprávěli si o pocitech z prožitých chvil,” popsaly lektorky. Děti i jejich pěstouni byli víkendem nadšení. „Libá je rok od roku lepší, děkuji moc”, „Moc se mi tu líbí prostředí, aktivity, společnost, prostě vše”, „Mám vás ráda”, „Libá je Libová.” Tyto a další vzkazy se objevily na společně vytvořené nástěnce. „Za pozitivní a milé hodnocení všem účastníkům děkujeme! Vážíme si poznatků, inspirace a zkušeností, které nám práce s dětmi během těchto dvou víkendů dala. Nejcennější je pro nás ale důvěra a přátelství, které nám děti nabídly,” shrnuly lektorky.

Víkendový rekreačně-vzdělávací program pro rodiny, které spojuje společné téma – pěstounská péče, připravily Centrum rozvoje pěstounské péče, jež spadá pod Správu zdravotních a sociálních služeb Cheb, a Prima vizus o.p.s. – Prima rodina.

Masky všech tvarů a velikostí rozvířily život ve spícím městě.
Karneval roztančil město