Po několika lidských tragédiích, po dostavbě podchodu z budovy vlakového nádraží do čtvrti Šenvert a dokončení nového dopravního terminálu se zřejmě většina z nás domnívala, že už se nenajde nikdo, kdo bude chtít riskovat svůj život přechodem kolejí. Mylně. Lidé nadále kvůli pár metrům vstupují do kolejiště a nezastaví je ani několik varovných cedulí, ani pomníček se svíčkami, který je přímo vedle kolejiště. Zainteresované orgány se proto rozhodly, že prodlouží plot směrem na Svatavu. Zastaví hazardéry?

„Naivně jsme se domnívali, že nikdo nebude chtít kvůli 50 metrům ohrozit svůj život. Jednali jsme se Správou železniční dopravní cesty i se zástupci demokratické unie odborů. Projekt je hotový, chceme se podílet finančně, ale ne to celé platit. Požádali nás o spolupráci nejen při řešení tohoto problému, ale řešil se i stav budovy vlakového nádraží," upřesnil starosta Sokolova Jan Picka.

„Denně jsou to desítky lidí, kteří nesmyslně hazardují se životem. Jsou tu vidět senioři s nákupy i mladí, kteří často nosí sluchátka s muzikou a pak neslyší, že se na ně řítí vlak. Nerozumím tomu. Loni tu došlo k nejedné tragické události. Plot je jediným řešením," komentoval nutnou prevenci Zdeněk Fojtík. SŽDC i ČD jsou takovému zabezpečení nakloněny, město už přislíbilo, že zajistí projektovou dokumentaci.

Vedení města se sešlo s náměstkem generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Josefem Hendrychem. Jednali také o budoucnosti areálu sokolovského nádraží. Právě správa železnice by měla do svého majetku získat převodem od Českých drah budovu nádražní haly. Dráhy už v minulosti slíbily rekonstrukci vstupní brány nádraží, dodnes k zásahu nedošlo.

„My jsme v roce 2011 dokončili stavbu nového dopravního terminálu za 110 milionů korun. Od té doby pokračujeme v dlouhých jednáních a voláme po této investici, abychom konečně měli plnohodnotný areál pro vlakové i autobusové spojení, které odpovídá třetímu tisíciletí. Snad majitel, kterým se stane SŽDC, převezme původní příslib a zařadí sokolovské nádraží do svých priorit," doufá starosta Jan Picka.