Městská policie v Sokolově zintenzivní kontroly pejskařů ve městě. Reaguje tak na stížnosti občanů, kteří se bojí volně pobíhajících psů. Pokutám se nevyhnou ani ti majitelé psů, kteří po svých zvířatech neuklízejí exkrementy či nemají psa načipovaného. To jim totiž ukládá městská vyhláška.

„Městská policie provádí kontroly pejskařů po celý rok. Tento týden jsme byli nuceni kontroly zvýšit, protože se na nás obracejí lidé se stížnostmi," potvrdil starosta Sokolova Jan Picka. Podle starosty asi nikomu nevadí malá plemena psů, která se vejdou do dlaně. Jsou však hlášeny případy, kdy volně pobíhají psi mnohem větší a lidé z nich mají strach.

Další pokuty čekají majitele psů, kteří po svých čtyřnohých miláčcích neuklízí psí exkrementy. „Zvláště když roztál sníh, je to hnus," říká jedna z obyvatelek sídliště Vítězná.
Do peněženky sáhnou i ti Sokolováci, kteří vlastní psa a nenechali ho u veterináře načipovat.

„Myslím si, že tři roky je dlouhá doba na to, aby si lidé čip pořídili. Tak dlouho totiž platí městská vyhláška ohledně čipování. Strážníci mají k dispozici čtečky čipů a budou je kontrolovat," řekl velitel strážníků Petr Kubis. Pokud se mu pes zaběhne, je poté jednoduché najít majitele. Naopak problém mohou mít ti, kteří se psa snaží nějakým způsobem zbavit.