Nový bude i povrch vozovky. Zřejmě nejviditelnější změnou však bude pokácení lip v této lokalitě, která je v centru města. Akci financuje město a revitalizace nábřeží vyjde na zhruba 13 milionů korun. Hotovo má být do září.

„Bohužel při této akci musejí ustoupit lípy, které zvedají povrch vozovky v celé ulici. Dalším důvodem je i fakt, že podle odborníků jsou nebezpečné i koruny těchto stromů a hrozí nebezpečí úrazu. V lokalitě necháme vysázet nové stromy, stejné jako v sousední ulici 5. května, která je pěší zónou,“ potvrdil starosta Sokolova Jan Picka.

Nově by, podle vedení města, bylo parkování placené a řidiči budou stát blíže k domům. Nyní stáli na druhé straně ulice, nad potokem.

„Jde o centrum města a placeným parkováním chceme zamezit celodennímu stání automobilů v ulici, jako je tomu dnes,“ dodal starosta.

Hotovo chtějí mít v Sokolově do největších oslav ve městě. Těmi jsou v Sokolově Hornická pouť a s ní související řada akcí. Konat se bude druhý zářijový víkend.

Parkování v lokalitě tak dostane nový řád, ale míst bude zřejmě méně než doposud. Proto prakticky hned za rohem zřídilo město parkoviště přímo na náměstí Budovatelů, které je zdarma. „Je velmi využívané, a proto uvažujeme o jeho rozšíření,“ uvedla Hana Špičková z odboru rozvoje města.

Na novém pracovišti ve Věznici Horní Slavkov demontují odsouzení jak malé, tak velké spotřebiče.
Odsouzení mají novou možnost práce. Rozebírají, třídí a recyklují