Jaké plánované investice připravujete v Lokti v roce 2015?

Chceme dokončit realizaci chodníku ke hřbitovu a dále k Finským domkům. V jakém rozsahu se nám to podaří, o tom se rozhoduje právě v těchto dnech, kdy se vyřizuje naše žádost o dotaci. Ve stejném duchu postupujeme i v případě řešení území mezi nádražím a železničním přejezdem, kde bychom rádi už v tomto roce vybudovali první etapu z plánovaného parkoviště pro sídliště Mírová a Nádražní ulici.

Pamatujeme také na sídliště ve Sportovní, kde bychom rádi v průběhu roku zrekonstruovali i druhou část chodníku. Vybudování chodníku pro pěší nás čeká také mezi Sportovní a Sokolovskou ulicí a dále ve směru k lokalitě Nad Hájovnou. Cítíme potřebu dokončit řešení problémů spojených s projektemodkanalizování ulic Rooseveltova, Tovární a Revoluční. Ve spolupráci s Karlovarským krajem plánujeme nové přemostění na Svatošských skalách, které by neřešilo jen provoz cyklotrasy. Čeká nás také důležité rozhodnutí, jak dál řešit technické služby města. Za tímto účelem vznikla pracovní skupina, která nyní analyzuje variantu zřídit vlastní technické služby a variantu dlouhodobého pronájmu firmě, vzešlé z výběrového řízení. Pro Loket jde přitom o strategické rozhodnutí. S novou legislativou dochází ke změně v odpadovém hospodářství. Od ledna jsme rozšířili sběrné místo pro kovový odpad – kontejner bude v areálu FK Loket u fotbalového hřiště. Od dubna budou na stanovištích se separovaným odpadem také nádoby na bioodpad.

A co kultura a cestovní ruch?

Co se týká kultury a cestovního ruchu, v amfiteátru je již nyní nasmlouváno takřka dvacet termínů, které slibují operní představení La Traviata, Rusalka, činohru Sen noci svatojánské a spoustu rockové muziky (Špinarová, Patejdl, Chinaski, Divokej Bill, Tři sestry, Mig 21…). Na hradě se uskuteční opět řada tradičních slavností a přes sezónu prodloužíme otevírací dobu pro návštěvníky. Pokusíme se oživit i podhradí, podobně jako tomu bylo v případě vánočních trhů. Na náměstí připravujeme řadu akcí, například Víkend přírodních produktů, víkendovou letní malou scénu u kašny nebo již zmiňované adventní trhy. Své nabídnou jistě knihovna, Černá věž či soukromé galerie.

A co letošní mistrovství světa v motokrosu, už znáte termín konání?

Samozřejmě, právě víkend 25. a 26. července 2015 bude patřit motokrosu, kdy Loket bude jako již tradičně hostitelem seriálu Grand prix mistrovství světa. Očekáváme, že se při pořádání všech těchto akcí zapojí místní občané, ať již půjde o loketské hasiče, podnikatele, sportovce či ostatní dobrovolníky, aby všichni svým dílem napomohli jejich úspěšnému průběhu. Vážíme si každé pomoci, každého nápadu a zapojení občanů do dění v našem městě.

Kristián Šujan