„Dostali jsme nové terénní vozidlo od Loketských městských lesů, je to čtyři roky starý vůz, přestavěný na hasičský,“ upřesnil velitel loketských dobráků Antonín Kozel. „Jsem rád, že spolupráce s Lesy byla navázána a že jsme od nich dostali po dnes už dosluhujícím vozidle dalšího krasavce,“ kvitoval s povděkem i starosta Lokte Zdeněk Bednář, který byl spolu s mnoha dalšími hosty přítomen požehnání nového automobilu. „To abychom se vždycky vrátili v pořádku zpátky,“ vysvětlil velitel.

Starosta pak vyjádřil poděkování místním hasičům nejenom za práci, kterou odvádějí při zásazích, ale rovněž při akcích města například v amfiteátru, kdy hasiči vykonávají dozor. „A chtěl bych poděkovat i Městským lesům, že bez jakýchkoli problémů jsme schopni najít nějaký způsob řešení, abychom dokázali naši jednotku postupně vybavovat a modernizovat,“ řekl.

Zdravotní sestry protestovaly před jednáním krajského zastupitelstva Karlovarského kraje proti nízkým platům.
Nezaměstnaných je zase o něco méně

Nový terénní vůz využijí hasiči ke všem výjezdům, kde bude potřeba. „Má výsuv na 350 kilo, je tam 200l nádrž, když jsou malé požáry v lese, a za autem v hasičárně bude regál a podle výjezdů se bude auto naplňovat tím, co bude potřeba na každou událost,“ popsal velitel Kozel. Loketská požární stanice se modernizuje postupně, poslední přírůstek právě od Lesů slavili hasiči před pěti lety.