Plno hlásily půjčovny lyžařského vybavení a v permanenci byli i učitelé lyžování. Lidí, kteří si chtěli konečně zalyžovat, bylo prostě několikanásobně více, než by je těch pár sjezdovek, které se podařilo připravit, takříkajíc pobralo.

Parkoviště v okolí sjezdovek v horské Bublavě na Sokolovsku se začalo plnit už v půl deváté ráno. Když vlekaři v devět spustili provoz, pod svahy čekalo několik desítek natěšených lyžařů. O pár desítek minut později přibývali další a další. Dopoledne se pak už u turniketů tvořily několikaminutové fronty.

„S tím jsme ale počítali. Důležité je, že se jezdí. Těšili jsme se, že budeme sjíždět svahy během Vánoc. To bohužel nebyl sníh. Teď chceme všechno dohnat a nějaká fronta nás nerozhází," říkala v sobotu spokojeně snowboardistka Nikol Minaříková z Kraslic.

Na Bublavě je zatím k dispozici Malý a Střední Bleiberg a nové dětské lyžařské hřiště. I to bylo plné natěšených dětí. „Rozhodli jsme se, že vyrazíme o víkendu učit syna na lyžích. Stačilo zavolat dva dny předem, rezervovali jsme si termín a kluk už jezdí," řekl v sobotu na svahu František Velát ze Sokolova. „Vyrazili jsme do hor s předstihem. Měli jsme obavy, abychom zaparkovali a podobně. Vše ale šlo hladce, místa dost," doplnil.

Potůčky, Neklid nebo Klínovec. V podstatě bylo jedno, kam se lidé o víkendu na lyže vypravili. Všude se museli smířit s čekáním ve frontách. I jinak relativně poklidné středisko v Potůčkách, kam lidé jezdí právě kvůli rychlému odbavení na vleku, praskalo ve švech. Lyžaři sem přijeli až z Plzně a Chomutova. Podmínky v Krušných horách zůstávají vcelku slušné. Nepotvrdily se předpovědi meteorologů, kteří na víkend hlásili oblevu. Vlekaři nicméně doufají, že přituhne, aby mohli dál zasněžovat a vytvořit si zásoby technického sněhu.

Například právě v Bublavě ještě potřebují zprovoznit kilometrovou sjezdovku s lanovkou a Velký Bleiberg. O otevření dalších sjezdovek se snaží rovněž na Klínovci, Neklidu. A také na Plešivci, kde se o víkendu ještě vůbec nelyžovalo.