Objekt bývalého dětského domova chce prodat Horní Slavkov. Město ho získalo převodem od Karlovarského kraje, poté co se dětský domov transformoval do nové podoby a děti nyní žijí ve skupinách v běžných bytech. „Na byty by se mohl proměnit i bývalý dětský domov, bude ale záležet na nabídkách developerů," řekla starostka Horního Slavkova Jana Vildumetzová.

Podle starostky je kritériem pro výběr nabyvatele výsledná cena malometrážních bytů, které by v bývalém dětském domově mohly vzniknout. Aby mělo město kontrolu nad realizací, je podmínkou také to, že bude uzavřena nejprve smlouva o smlouvě budoucí.
„Nechceme se dostat do situace, kdy prodáme dům v centru města a kupující své sliby nesplní," vysvětlila Vildumetzová. Podobně to město udělalo při prodeji bývalé radnice a postup se osvědčil.

Podle starostky je ale možné, že se městu přihlásí zájemce s úplně jiným záměrem, který bude pro město přijatelný.
Ačkoli zájem o koupi bytů v posledních letech v Horním Slavkově, podobně jako jinde, obecně klesá, trvá zájem o byty malých rozměrů. Proto by podle starostky mohly mít malometrážní byty šanci na prodej. Byty přitom prodává nájemníkům i město, a to za 65 procent odhadní ceny.