Upravit okolí vlakového nádraží má v plánu město Chodov. Podle radnice je totiž prostranství před nádražní budovou v neutěšeném stavu a je potřeba ho výrazně zvelebit. Na zamýšlený projekt chce vedení Chodova získat dotační prostředky ve spolupráci se svým partnerským městem Oelsnitz / Erzgebirge. Také tam usilují o zkrášlení svého nádraží.
„Společně s naším německým partnerem jsme v srpnu podali žádost o financování projektu na úpravu vstupních bran do měst, kterými jsou právě vlaková nádraží. Oni navíc chtějí u sebe přebudovat jeden objekt, kde by mělo vzniknout česko-německé informační centrum. Tady se návštěvníci mimo jiné dozvědí zajímavé informace o Chodově a České republice. Na naší straně půjde investice zejména do zeleně a infrastruktury," uvedl místostarosta Chodova Patrik Pizinger. „Samotná budova nádraží není naše, ta patří Českým drahám. My hodláme z dotace zregulovat dopravu, což znamená vymezit chodníky, parkoviště a přesně určit, kde se mohou auta pohybovat. Také chceme vyřešit napojení na autobusovou dopravu a vytvořit kvalitní točnu pro autobusy, včetně zastávky," popsal hlavní stavební úpravy projektu Pizinger. Radnice dále počítá, že vybuduje chodník, který by návštěvníky přivedl do centra Chodova.

Součástí záměru je i hornická stezka napříč městem a historické jízdy lokomotivy. Celkový rozpočet společného projektu je kolem 25 milionů korun.
„Jestli jsme se žádostí o dotaci uspěli, se dozvíme nejpozději do konce letošního roku. Pokud nás vyberou, tak na jaře začneme se sbíráním informací o Oelsnitz a Chodově. S tím by nám pomohli žáci našich škol. Zaměřit by se měli na historii hornictví ve spojení se železnicí. V létě bychom pak mohli zahájit první stavební práce, aby v roce 2014 bylo zcela hotovo. „Vlakové nádraží je podle mého názoru jedním z bodů v Chodově, které si jistě zaslouží péči," poznamenal starosta města Josef Hora.

A jak okolí nádraží vnímají cestující? „Vypadá to tady hrozně. Co si asi tak má myslet člověk, co tady poprvé vystoupí? Moc valný dojem to na něj určitě neudělá," reagoval Pavel z Karlových Varů, který do Chodova občas dojíždí.