„Do terénu mezi zahrádkářské spolky vyrazily úřednice sokolovské radnice. Chceme, aby se informace o kompostérech dostala mezi lidi,“ říká vedoucí odboru majetku města Hana Mertlová.

Zejména k seniorům se nemusejí dostat informace z internetu. Další lidé zase nemají kdy dostavit se na radnici k vyplnění potřebných formulářů a sepsání smlouvy. „Pracuji každý den do večera a nemám kdy na radnici zajít. Když skončím, nikdo už tam není,“ řekl jeden ze zahrádkářů Jiří Lang.

Nákup 500 kusů kompostérů o objemu 1080 litrů schválili zastupitelé.

Město chce při nákupu zároveň využít dotaci ve výši 75 procent. „Město Sokolov bylo v minulosti adresátem mnohých požadavků zejména ze strany zahrádkářů. Chtěli, abychom jim nabídli podobnou možnost, jakou mají ostatní města. Na mysli měli kompostéry za symbolickou cenu nebo ve formě výpůjčky,“ řekl starosta Sokolova Jan Picka. Podle informací úředníků si kompostéry do konce minulého týdne vyzvedlo či objednalo na 270 lidí. Pořizované kompostéry mají objem 1 380 litrů. Nádoby budou předány lidem na základě žádosti o výpůjčku kompostérů a následném podpisu smlouvy o výpůjčce na úřadě. Samotné nádoby jsou pak uskladněny v areálu technických služeb. Po uplynutí doby udržitelnosti projektu kompostéry přejdou bezúplatně do vlastnictví občanů.

Ilustrační foto.
Výročí republiky: Koncerty, přednášky a také prohlídky