Někteří Sokolováci mají potíže s příjmem televizního signálu, a obrátili se proto na město se žádostí o pomoc. Vedení Sokolova však tvrdí, že jim pomoci nemůže. Město zveřejnilo informaci Českého telekomunikačního úřadu, na který se radnice obrátila s žádostí o pomoc. Z odpovědi vyplývá, že obyvatelé lokalit, ve kterých je problém s nedostupností televizního signálu, se musí obracet přímo na provozovatele konkrétních televizních programů. S tím však lidé nesouhlasí a ihned vysvětlují proč.

„Do působnosti Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) nespadá problematika pokrytí, tu si řeší provozovatelé televizních stanic sami. Úřad se zabývá rušením, degradací signálu. Pokud vznikne takovéto podezření, obraťte se na nás," napsal radním Pavel Koranda z ČTÚ.

Lidé chtějí nechat vybudovat dokrývač televizního signálu 3. multiplexu DVB-T. Ten je vysílán z televizního vysílače Plzeň – Krašov a v řadě míst města je tento signál zcela nedostupný. Podle občanů jde o centrum města – ulice K.H.Máchy, K.Čapka, K.H.Borovského, Jednoty, Tovární – novostavby a sídliště Vítězná, ulice Alšova, Poláčkova a jiné.

Také si nemyslí, že město nemůže pomoci. Multiplexy 1, 2, 3 podle nich technicky zajišťují České radiokomunikace, a.s. (ČRa). Tvrdí, že pokrytí nad hranici 95% populace je otázkou ekonomicko-obchodních požadavků televizních společností, které si vysílací služby objednávají. Kmitočtové příděly mezinárodně zkoordinovaných kmitočtů pro Českou republiku, které se přidělují jednotlivým zemím v Ženevě a které umožňují vysílat velkým výkonem z vysílacích lokalit s větší nadmořskou výškou, jsou podle odpovědi vyčerpány.

Někteří z občanů se proto obrátili na České radiokomunikace. „Dokrytí obcí lze tak realizovat pouze prostřednictvím dokrývačů malých výkonů na náklady obcí, pokud mají o takovouto vysílací službu zájem. V současné době nemáme žádnou objednávku na výstavbu vysílače pro vysílací síť MUX3 ve vámi uvedené lokalitě. Pokud se problém týká celé obce a ani při použití kvalitní, odborně instalované anténní techniky nelze zabezpečit kvalitní signál, obecní úřad může vstoupit do jednání ohledně výstavby DVB-T vysílače /dokrývače a může jejich provoz dokrývače objednat přímo u ČRa," cituje z dopisu Českých radiokomunikací jeden z občanů Sokolova Lubomír Zámečník.