Vedení města tak přistoupilo na doporučení auditora, který v minulosti hodnotil fungování radnice a doporučil několik změn. Při výše jmenovaném sloučení se zruší jedno pracovní místo vedoucí odboru.

„Rozhodli jsme se podpořit rozhodnutí tajemnice na sloučení odborů školství a kultury s odborem finančním. Vedoucí finančního odboru jde do penze a město vypsalo výběrové řízení na vedoucí těchto sloučených odborů,“ řekl starosta Sokolova Jan Picka. Rada města při něm vybrala jednu ze dvou kandidátek.

A proč ke sloučení došlo?

„My jsme o tom uvažovali po auditu v roce 2016. Z něj vyplynul návrh na sloučení těchto odborů. Tenkrát jsme k tomu ještě přistoupit nechtěli,“ pokračoval Picka.

Poté se podle něj změnily dvě zásadní věci.

Tou první je, že dlouholetá vedoucí finančního odboru odchází do důchodu. „Druhá věc, která tomu napomohla, je, že malinko ubylo legislativy,“ dodal Picka.

Audit v roce 2016 označilo vedení radnice jako citlivý a potřebný. Jeho výsledkem bylo snížení počtu odborů, oddělení a také úředníků. Čtyři z těchto zaměstnanců, přestože jim podle vedení byla nabídnuta jiná práce pro radnici, ukončili pracovní poměr a odešli z úřadu s odstupným. 

Ilustrační foto.
Hasiči zasahovali v knihovně, vlivem mrazu praskla voda