Možností moc není a město rozhodně nechce budovat nová stání pro auta na úkor městské zeleně. Po přestěhování Základní školy J.A.Komenského do Smetanovy ulice v této lokalitě dokonce zhruba deset parkovacích míst ubylo. Město teď ale našlo řešení a v příštím roce by tu nově mělo vzniknout přibližně třicet nových parkovacích stání.

„Je to dlouhodobý záměr města navrátit do této lokality parkovací místa. Plně si uvědomujeme, že se zde nachází dva věžové domy, v každém 80 bytových jednotek, a situace už začíná být neúnosná,“ potvrdil místostarosta Chodova Luděk Soukup. Parkovací místa by měla vzniknout místo kurtu na plážový volejbal. Ten už dosloužil svému účelu a bude nahrazen novým, případně multifunkčním hřištěm. „V současné době město již vlastní studii na zpracování projektové dokumentace, ta by následně měla být hotová do konce roku. Poté zažádáme o stavební povolení a v příštím roce bychom začali budovat nová parkovací místa,“ doplnil místostarosta.

Řešení parkování vnímá jako velký úkol i starosta Patrik Pizinger. „Na všech zastavitelných plochách vyrostla v 60. a 70. letech sídliště. Ta se ale tenkrát nebudovala v takové míře pro potřeby motoristů,“ uvedl. V dnešní době, kdy některé rodiny vlastní i více aut, tak lidé často po příjezdu domů řeší otázku: kam s ním? „Musíme přidat místa,“ je si vědom starosta. „Zároveň ale nelze jít tou cestou, že budeme donekonečna zabírat zeleň a budovat tam parkoviště,“ dodal starosta Pizinger.

Svatováclavské vinobraní v Lokti bude letos dokonce třídenní.
Hrad, amfiteátr i město ožijí Svatováclavským vinobraním