Skiareálu se tak v rekordním čase podařilo odstranit ničivé následky. Vichřice za sebou nechala škodu za zhruba deset milionů korun. „Revize je hotová. Sedačková lanovka tedy připravena ke spuštění,“ řekl provozovatel skicentra Jiří Lhota.

Takové množství barelů sehnali vlekaři od vodácké půjčovny Dronte. Jen jejich napuštění trvalo téměř čtyři hodiny. Pak už je vlekaři umisťovali na sedačky a potřebné zátěžové zkoušky mohly začít. „Máme za sebou i důkladné geodetické zaměření, kterým jsme zjišťovali, zda se lanovka nevychýlila. Vše je v pořádku,“ oddechl si Lhota.

Za sebou má se svými kolegy týdny intenzivní práce. „Zvolili jsme strategii, že nejprve opravíme vleky na bublavské části areálu, což se ukázalo jako správné řešení, neboť tuto část areálu jsme stihli opravit do zahájení lyžařské sezóny. Složitější už to bylo s opravou sedačkové lanovky, kde stromy zlomily jeden ze sloupů, poničil dvacet sedaček a také samotné lano. Honili jsme dodací lhůty nových dílů, sháněli další po celé Evropě, přesvědčovali dodavatele, aby nám některé části technologie vyrobili přednostně,“ vylíčil vlekař.

Jedno je nyní jasné, vyznavači zimních sportů se na sedačkové lanovce s kilometrovou sjezdovkou svezou ještě v této lyžařské sezóně. „Čekáme nyní na mráz a začneme zasněžovat,“ dodal.