Hrozba úplného uzavření mostu v ulici Palackého v Kraslicích je zažehnána. Ten je v havarijním stavu a bylo jen otázkou času, kdy bude rozhodnuto o zákazu vjezdu na něj. Město však získalo na jeho opravu dotaci z ROPu, a tak se s pracemi začne už v květnu.
O špatném stavu mostu se mluví už dlouho. Kraslice ale na jeho opravu v minulosti jednoduše neměly peníze. Po mostních prohlídkách byla na mostě snížena tonáž na průjezd jen jednoho vozidla.

„Opravy jsou už nutné. Jde o most, který leží na obchvatu Kraslic. Pokud by se například stala vážná nehoda na tahu hlavním a zůstal by neprůjezdný, mohlo by to v případě uzavření mostu na obchvatu způsobit vážné dopravní komplikace ve městě," upozornil starosta Kraslic Roman Kotilínek.

Podle vedoucího odboru správy majetku města kraslické radnice Emila Bahna čeká ulici Palackého kvůli pracím úplná uzavírka. „Termín dokončení je stanovený na září letošního roku," uvedl Bahno s tím, že stavět se nemusí most nový, nýbrž dojde k rekonstrukci toho stávajícího.

Kromě mostu se ve stejný termín bude díky dotacím z ROPu na obnovu dopravní infrastruktury budovat i nový chodník v Havlíčkově ulici a další komunikace v katastrálním území Kámen. „V Havlíčkově ulici vybudujeme 260 metrů komunikací," uzavřel Bahno.

V Kraslicích jde o první etapu projektu obnovy infrastruktury. Její realizace bude stát 9,3 milionu korun.
Druhá etapa bude zahrnovat opravy části ulice Boženy Němcové a statické zabezpečení sesouvajících se svahů v ulici Na Stráni. Tato etapa počítá s investicí 7,7 milionu korun.