Město tak doufá, že se mezi lidmi zvýší pocit bezpečí. Tuto lokalitu totiž uvádí veřejnost v průzkumech jako problémovou.

Služebna bude sloužit i jako kontaktní místo městské policie, kam může přijít veřejnost. Bude to každou středu od 15 do 17 hodin.

„O podobnou služebnu usilovalo město řadu let. Jsem ráda, že se podařilo služebnu pro strážníky i policisty otevřít. Jsme v lokalitě, která vychází z průzkumu pocitu bezpečí u obyvatel nejhůře,“ řekla starostka Sokolova Renata Oulehlová. Podle policejních statistik tam ale není zvýšená trestná činnost.

Ilustrační foto.
Lidé si stěžují na bezdomovce ve sklepích

Podle hejtmana a sokolovského radního Petra Kubise si Sokolov nechal několikrát vypracovat studii pocitu bezpečí. Lokalita kolem nádraží vyšla vždy jako nejhorší, přestože tady nápad trestné činnosti není nijak zásadní. S otevřením služebny rozhodně strážníci z ulice nezmizí, spíše tu budou více vidět a už to je samo o sobě prevencí,“ řekl hejtman.

„K nádraží se stahují různé existence. Někteří pokřikují na lidi, což může být pro někoho nepříjemné,“ říká cestující Pavel Stejskal.