Kromě bohatého kulturního programu tak musejí řidiči počítat i s dopravními omezeními.

„Poslední červnový víkend, 23. a 24. června, v Sokolově vypukne velkolepá show nabitá hudbou, sportem i ohňostrojovou parádou,“ láká návštěvníky ředitel MDK Sokolov Ladislav Sedláček.

Jednou z letošních novinek je start 1/4maratonu v 11 hodin dopoledne.

Díky účasti v projektu budou kuchaři a číšníci z 2. ročníku Střední školy živnostenské Sokolov profesně lépe vybaveni a konkurenceschopní.
FOTO: Žáci ze živnostenské školy si osvojili nejmodernější trendy v gastronomii

„I letos je naším charitativním partnerem Domácí hospic Motýl. V pátek i v sobotu se můžete zapojit do benefičního běhu, jehož výtěžek věnujeme na činnost zařízení, které pečuje o umírající klienty v terminálním stadiu onemocnění,“ upřesnil Sedláček.

Sobotní program v areálu Bohemia moderuje komik a hvězda stand-up komediální show Na stojáka Lukáš Pavlásek. Z pozvaných kapel lze zmínit například 05&Radeček, Sebastian nebo Depeche Mode revival.

Připravit se musejí i řidiči. Zejména čtvrtmaraton a soutěž ohňostrojů s sebou přinesou dopravní omezení.

Ta se dotknou i cyklistů. Na dopravu budou dohlížet policisté. Většina omezení potrvá jen několik minut.

Na závěrečném setkání senioři vyjádřili nadšení a spokojenost s přístupem dětí ze základní školy v Rokycanově ulici
Deváťáci učili, senioři naslouchali

„Děkuji předem všem za respektování dočasných omezení a omlouváme se za případné komplikace. Prosíme hlavně řidiče, aby byli shovívaví,“ řekl Sedláček.

Na soutěž ohňostrojů doporučují organizátoři využít vlaky či autobusy nebo přijít pěšky. Pro ty, kteří přijedou autem, je ve městě připraveno pět záchytných parkovišť.