Stížnosti účastníků loňské akce Hurá prázdniny přinutily policii k razantním opatřením. Návštěvníkům vadila zejména alkoholem a drogami omámená mládež. Ta se prý pod vlivem zmíněných látek válela po zemi a kazila dojem z jinak velmi oblíbené a hojně navštěvované akce. Letos policie rázně přitvrdí. Dotknout se to může nejen nezletilých, ale i jejich rodičů.

Loňskou účast, která vrcholila soutěží ohňostrojů, odhadla sokolovská radnice na 30 tisíc lidí z celého regionu. „Letošní akce připravená na 21. a 22. června bude v hledáčku městských strážníků i Policie ČR. Vedou nás k tomu negativní ohlasy občanů z minulého ročníku. To samé bude platit o Hornické pouti," řekl radní Jan Picka, pověřený vedením Městské policie Sokolov. Jak upřesnil, kontroly budou přísné jak v pátek, tak v sobotu. V areálu Bohemie a přilehlých lesících se prý dějí věci, které by neměly.
„Policisté se zaměří především na mladistvé. Zjišťovat budou, zda nejsou pod vlivem alkoholu či jiných omamných a psychotropních látek. Na této akci to bude poprvé, ale kontroly budou přísné," varuje Picka. Pokud nějakého hříšníka strážci zákona přistihnou, předají ho rodičům a zapojí do případu i sociální odbor městského úřadu. „Chceme, aby rodiče nezavřeli dveře a dělali, že se jich to netýká," dodal Picka.

Soutěž ohňostrojů v Sokolově se stala v posledních letech velmi oblíbenou. Je součástí akce Hurá prázdniny a právě pyrotechnické efekty jsou jejím největším lákadlem. Vedení sokolovské radnice tvrdí, že si uvědomuje stoupající věhlas i návštěvnost, a proto rozhodlo uvolnit na dvoudenní akci 650 tisíc korun. A návštěvníci se mají opravdu na co těšit. Marek Kříž z pořádající firmy Makroinvest totiž chystá nejedno překvapení. „První peckou je kapela Support Lesbiens," říká Kříž.

Následují Kroky Michala Davida – revival, irský folk v podobě Alison či páteční ohnivá šou. „To je další bomba. Jde o mistra Evropy.Viděl jsem jeho vystoupení a je to něco úžasného," dodal Kříž. Na akce je po oba dny vstup zcela zdarma.