Chodov Stále častěji se ptají obyvatelé Chodova, jaké úmysly má město s prostranstvím v Husově ulici, kde dříve stával sběrný dvůr. V místech, kde býval plechový plot, velké kontejnery a sklad na vysloužilé spotřebiče, se dnes nachází už jen prázdná plocha. Stavět tu ale není možné. Jedná se totiž o zátopové území. „Bohužel pro obyvatele Husovy ulice tam nemůžeme vytvořit ani parkoviště, které by tam samozřejmě bylo potřeba. Jediné, co je zde možné v souladu s povodňovým plánem udělat, je parková úprava," vysvětlil místostarosta Chodova Patrik Pizinger.

Město má již vypracovanou studii na vybudování příměstského parku. Revitalizace území má zahrnovat vybudování zpevněných cest, úpravu bývalých rybářských sádek a také propojení s lokalitou nedalekého sídliště. „Spojnicí by byla lávka přes potok. Tím bychom do tohoto prostoru vrátili život," nastínil záměr Pizinger.

Mezi prioritní akce tento projekt ale v současné době nepatří. „Nejdříve musíme vyřešit jiné záležitosti, získání peněz z ROPu či přestěhování základní umělecké školy," prohlásil místostarosta.

Nový sběrný dvůr vznikl v areálu technických služeb na opačné straně města. V prostoru dvora vyrostla hala pro nebezpečné odpady a druhotné suroviny. Dále pak vrátnice a zastřešení pro železný šrot, zpětný odběr elektrozařízení a velkoobjemové kontejnery. Součástí je také silniční váha, nové oplocení a osvětlení. Fungovat začal loni na jaře.