„Kde máme starostu? Jste nám ho zazdili?" Přesně tak vtipkují před komunálními volbami návštěvníci radnice v Kraslicích. Když totiž vystoupali do prvního patra městského úřadu, naráželi na zazděné dveře starosty Zdeňka Brantla. Ten však za tvárnicemi rozhodně zazděný není. Po dlouhých letech se radnice pustila do rozsáhlých oprav kanceláří starosty, místostarosty a sekretariátu.

Starosta Brantl přiznává, že o svém zazdění slýchával každý den. „Bylo to humorné. Lidé byli zvyklí, že vyjdou schody a před sebou mají dveře od mé kanceláře. Ty ale při přestavbě zmizely a nyní budou jen jedny, odkud se pak bude vcházet do kanceláře starosty i místostarosty," říká Brantl.

Rekonstrukce kanceláří vedení města je poslední rozsáhlou opravou prostor radnice. Ostatní kanceláře už jsou opraveny. Do přestavby investovala radnice 1,2 milionu korun a hotovo by mělo být už brzy. „Nové vedení radnice bude mít konečně důstojné zázemí. Ze stávajících kanceláří zmizel starý, opotřebený nábytek. Vyměnit se musely i staré podlahy. Dosluhovala i elektroinstalace," poznamenal Brantl. Podle projektu vzniknou ze současných tří místností hned čtyři. Nová bude místnost i s možností občerstvení pro hosty, kteří přijdou na jednání s vedením města.

Současný starosta si nové kanceláře užije jen několik málo dní. V komunálních volbách je sice na kandidátce Sdružení nestraníků Kraslice, avšak až na devátém místě. Brantl zopakoval, že chce podporovat mladší generaci. On sám dosluhuje druhé volební období, ve kterých se podařilo město oddlužit a získat vysoké dotace na investice. „Rád předám své zkušenosti z komunální politiky svým nástupcům, aby se rychleji zorientovali. Uvidíme, jak dopadnou volby, zda případně nezvážím ještě působení v zastupitelstvu. Jinak se ze mě stane klasický důchodce. Chci dohnat ztracenou fyzičku, začít více číst, chodit do přírody a cestovat," doplnil.