„Žádosti od veřejnosti z Karlovarského kraje přijímáme do 23. října. Následně je vyhodnotíme a příspěvky rozdělíme," sdělila místopředsedkyně Nadačního fondu Ještěřice Andrea Krýzlová s tím, že formulář si lze jednoduše stáhnout na webových stránkách www.nadacni-fond-jesterice.cz.

Ještěřice sbírají peníze charitativními akcemi, které samy pořádají. Jedná se o benefiční koncerty, autorská čtení, recesistické Hry bez hranic nebo třeba Štědroranní výklus. Tento měsíc se navíc uskuteční vůbec první běžecký závod Kraslická desítka. A to již 8. října. Start je na náměstí T.G.M. v 17 hodin, přičemž registrace začíná o dvě hodiny dříve. „Listopad a prosinec budou opět ve znamení adventních koncertů v prostorách kostelů na Bublavě, v Jindřichovicích a ve Stříbrné," poukázala.

Nadační fond začal v kraji fungovat teprve v říjnu 2014. Pomohl už řadě rodin. Naposledy rozdělil 38 tisíc korun. Fond přispěl na koupi speciální tříkolky pro postiženého Františka z Rotavy. Dále pak na nákup stimulačních a didaktických pomůcek pro chlapečka se zdravotním postižením či na nákup zdravotnického materiálu a zdravotnických pomůcek pro Domácí hospic Motýl.

Od začátku fungování už Ještěřice vyhlásily čtvrtou výzvu. Fond tak přispěl třeba na relaxační a odlehčovací pobyt i rodině z Kraslic, která pečuje o syna s postižením. „Péče je vyčerpávající a náročná z hlediska psychiky všech rodinných příslušníků. Rodiče nemají možnost odpočinku, odlehčovací služby jsou hrazené a drahé. Relaxační pobyt byl jednak vhodnou aktivitou pro postiženého chlapce, ale také kompenzací pro rodiče," uvedla předsedkyně Ještěřice Miluška Merklová. Příspěvku se dočkalo i Občanské sdružení Střípky, které provozuje Domácí hospic Motýl, a to na zakoupení zdravotnického vybavení. A to rozhodně není vše.