Sezóna je na svém vrcholu a koupaliště v kraji jsou plná lidí. Meteorologové hlásí, že celý příští týden budou po celém území České republiky převládat tropické teploty kolem 30°C. Zeptali jsme se proto našich čtenářů, kde je voda podle nich nejlepší a jestli se dá pohodlně zajet autem až na místo. Mnozí se přiznali, že dávají přednost soukromí, a tak vyhledávají vodní nádrže, kde sice není žádný komfort, ale na druhou stranu ani stovky plavců.

Lucie Leňková ze Sokolova navštívila zatopený lom Medard, který se začal napouštět teprve před třemi lety. „Kvalita vody je tu dle mého názoru srovnatelná s vodní nádrží Jesenice, alespoň co se nazelenalé barvy týče. Velice ošemetné je tu parkování. Na Medard proto doporučuji jet na kole, protože kolem jezera neustále jezdí nákladní automobily, které blokují cestu a jsou mimo jiné také velmi hlučné," řekla Leňková. „Věřím, že se tu setkávám s problémy jen kvůli vylepšování prostředí vhodného ke koupání a negativní stránky jednou zmizí," dodala.

„Spíše než přeplněná a placená koupaliště, jako je sokolovský Michal, preferuji klidnější místa. V pátek jsem zkusil vodní nádrž v Tatrovicích a byl jsem vcelku spokojený. Je tu málo lidí a člověk si tu dopřeje více soukromí a může lépe relaxovat. Voda by sice mohla být o něco lepší, ale je teplá. Navíc si zde člověk může v klidu zaplavat a nemusí dlouho hledat volné místo na břehu. Výhodou je také relativně dobrá možnost zaparkování auta," uvedl Miroslav Hájek z Královského Poříčí.

Do Tatrovic se letos jezdí koupat i Petr Titlbach z Březové, a to právě díky volným místům pro auta v blízkosti nádrže. „Původně jsem chtěl jet na kaolínky do Jimlíkova, ale zaparkovat je tam opravdové umění a špatná dostupnost je i k lomu v Dasnicích, kde je krásně čistá voda," uzavřel.

F. Titlbach