Díky investičním akcím pokračuje Karlovarský kraj ve vylepšování prostředí ve svých nemocnicích. Zpráva, která potěší zdravotnický personál, pacienty i samotného vlastníka, jímž je právě kraj. Investuje totiž do svého majetku, a to i v Sokolově, kde nemocnici pronajal soukromníkovi, skupině Nemos Group. V Sokolově se právě pracuje na přestavbě gynekologicko – porodnického oddělení, ve Varech na centralizaci lékařské péče a v Chebu na lineárním urychlovači. Jen tyto tři akce vyjdou kraj na 225 milionů korun.

„Součástí rekonstrukce gynekologicko-porodnického oddělení v sokolovské nemocnici jsou dva porodní sály, prostory pro novorozence a sekční sál s nezbytným zázemím pro rodičky a personál," řekla mluvčí kraje Jana Pavlíková. Jak upřesnil hejtman Martin Havel, náklady na přestavbu tohoto oddělení představují 21 milionů korun. Pokud bude dodržen harmonogram prací, opravené oddělení by měly pacientky a rodičky využívat v říjnu letošního roku. Původní rozpočtové náklady byly o pět milionů vyšší, ale při výběrovém řízení spadly na výše uvedenou částku. Ušetřených pět milionů jde zpět do sokolovské nemocnice, a to hned příští rok.

„Vybavení hotelového typu, komfort, intimita. Oddělení bude povýšené na úroveň 21. století, jak je tomu běžné na západ od nás," říká primář oddělení Tomáš Čepelák. Jeho přáním je vylepšit stejně prostředí i na lůžkovém oddělení. Jak primář zdůraznil, porody probíhají v Sokolově dále, bez omezení. Přestavba je v jiném patře.

„Jsem velice rád, že investice Karlovarského kraje do sokolovské nemocnice pokračují. Revitalizace gynekologicko – porodnického oddělení je letos již třetím velkým projektem, předcházelo jí otevření zbrusu nového očního lůžkového oddělení a přestavba ARO oddělení na špičkové pracoviště, kam kraj investoval bezmála 37 milionů korun. Díky spolupráci s krajem vznikne další moderní pracoviště, oddělení, kde se bude rodit nový život," uvedl David Soukup, jednatel skupiny NEMOS, která sokolovskou nemocnici provozuje.

Současně s revitalizací gynekologicko-porodnického oddělení se začíná pracovat na rekonstrukci oddělení dlouhodobě nemocných, náklady se vyšplhají na 18 milionů korun.

Stranou nezůstává ani chebská a karlovarská nemocnice. „V Chebu koncem roku zprovozníme lineární urychlovač za téměř 100 milionů pro pacienty onkologického oddělení. V karlovarské nemocnici se intenzivně pracuje na přestěhování oddělení ze starých budov do nových prostor. Centralizace lékařské péče, která přijde na více než 104 mil. korun, zahrnuje i přístavbu jednoho patra pro infekční oddělení nemocnice nad část pavilonu B a nástavby pro ORL," uzavřel náměstek hejtmana Jakub Pánik.