Je to smutné a je to k neuvěření. Co k tomu dodat? Udělal to duševně chorý člověk, závistiec, hlupák? Přesně takové reakce zazněly dnes od lidí v Jindřichovicích na Kraslicku. Pár hasičů se tam totiž v týdnu domluvilo na rychlé akci a připravilo májku pro potěšení kolemjdoucích a projíždějících. Chtěli ji vztyčit jako poctu dnes na prvního máje. "Chtěli jsme symbolickou, v barvách naší republiky. V tomto těžkém čase měla dělat lidem radost," řekl velitel tamních dobrovolných hasičů Jan Šťastný. 

Zdobení májky proběhlo ve čtvrtek odpoledne a zůstala připravena ležet na zemi, připravena na páteční vztyčení. Bohužel ji někdo v noci přeříznul. Hasiče to však neodradilo, jen se pozastavili nad lidskou hloupostí. "nenecháme se odradit. Májku se nějak pokusíme dát do kupy a každopádně stát bude," slíbil Šťastný. 

Jak dodal, v Jindřichovicích je vždy nejhezčí májka na Kraslicku. "Škoda že někdo místo toho aby nás překonal, raději ji zničí, to je bohužel opravdu jednodušší," dodal Šťastný.

Stejní rádoby hrdinové řezali májku ve Stříbrné na Kraslicku. Zde sice stála, ale kvůli omezujícím nařízením vlády ji nikdo nehlídal. 

"Hlídání májky je také tradice, i když v tento čas nebylo možné sedět u ohně a hlídat ji. Toho využil nějaký slaboch, jinak ho nazvat neumím, a májku nám pokácel. Je to ubohé," řekla starostka obce Jana Kortusová. Zároveň děkuje 
sousedům, kteří neváhali a májku Stříbrňákům opět postavili.