Nejpozději 1. listopadu, ale možná již v polovině října se pro motoristy v Chodově otevře rezidenční parkoviště v Okružní ulici. Kdo si zaplatí stání, bude moci kdykoli bez problémů zaparkovat. Řidiči z této lokality dobře vědí, že najít ve večerních hodinách na sídlišti volné místo bývá dost komplikované. Prozatím o vyhrazené parkování projevilo zájem dvanáct lidí, kteří si vybrali svoje místo a zvolili jednu ze tří variant nájemného.
„Předpokládám, že až se na parkovišti objeví první auta, tak další budou ještě přibývat," uvedl Rudolf Pocklan, jednatel Chodovských technicko-ekologických služeb, které budou rezidenční parkoviště spravovat.

„Je to přesně tak. Názorná ukázka je vždy tím správným hnacím motorem, kdy se lidé rozhodnou, jestli mají za něco zaplatit, nebo ne. Já jsem přesvědčený, že do konce roku bude plno," prohlásil starosta Chodova Josef Hora.

V minulosti bývalo po městě zhruba šedesát placených míst. Na parkovišti v Okružní ulici je kapacita 54 stání. „Rád bych ještě upřesnil, že volná parkovací místa nebudou sloužit pro veřejnost. Rezidenční parkoviště bude sloužit výhradně pro předplatitele," doplnil Pocklan s tím, že prostor nebude hlídaný, avšak nejpozději počátkem následujícího roku sem město plánuje osadit kameru napojenou na stálou službu městské policie.
„Plechové oplocení jsme vyměnili za drátěné a také upravili zeleň na straně k potoku, aby sem bylo ze sídliště v Husově ulici dobře vidět," poznamenal jednatel.
A co o novince říkají zdejší motoristé? „Já jsem si to dobře spočítal. Raději oželím denně dvě piva, ale budu mít jistotu, že kdykoli pohodlně zaparkuji. A to i v zimě," řekl Jiří z Chodova.

Tři varianty nájemného

1. předplatné na 24 měsíců
– 8 640 korun (roční úspora až
1 440 korun)

2. předplatné na 12 měsíců
– 5 040 korun (roční úspora
720 korun)

3. ostatní případy (kratší předplatné nebo pravidelná platba po dobu platnosti smlouvy) – 480 korun za měsíc

Uvedené částky jsou včetně DPH ve výši 20 %. V případě změny sazby DPH budou ceny upraveny.