Dalšího rozšíření by se v budoucnu měla dočkat průmyslová zóna v Novém Sedle. Areál pro výrobní podniky právě vzniká v prostoru mezi městem a sousedním Chranišovem. Radnice v projektu vidí dobrý krok, jak do regionu přilákat investory a firmy, které nabídnou místním lidem práci. „Určitě se tím zvýší zaměstnanost. Za prací sem určitě budou jezdit lidé z celého kraje,“ prohlásil starosta Nového Sedla Martin Loukota.
Příprava území pro průmyslovou zónu má vyjít na 153 milionů korun. Peníze sem putují z programu odstranění ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností. „Výstavba v současné době vstoupila do své druhé poloviny. Hotovo má být v srpnu roku 2013,“ informovala mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková.
Do té doby tady vznikne šest vymezených ploch pro podnikatele. „Nějaké zájemce již dokonce evidujeme. Se sháněním investorů nám pomáhá také agentura CzechInvest, která naši zónu prezentuje na svých internetových stránkách,“ poznamenal Loukota. Současně uvedl, že město zamýšlí rozšíření budoucí zóny i na pozemky Sokolovské uhelné. Tomu ale ještě budou předcházet další jednání a nutná změna územního plánu města. „Naší výhodou je, že jsme na křižovatce důležitých dopravních tras. Je zde dráha a v sousedství rychlostní silnice R6,“ připomenul starosta.