Zápach a prach z nové sušičky střepů trápí část obyvatel Nového Sedlo. Své stížnosti chtějí lidé podpořit také peticí. „Člověk si chce otevřít okno a pořádně vyvětrat a nemůže, to je smrad, a stále se s tím nic neděje, fakt humus," neberou si servítky někteří obyvatelé města, kteří své zkušenosti popisují na sociálních sítích.

„Situace je neměnná a nedá se ani větrat ve vlastním bytě," informovala nedávno radnici v Novém Sedle jedna z obyvatelek Dana Kavková.
Město o problémech ví. „Zápach intenzivně řešíme, měli jste tady kontrolu z hygieny, dáváme to na vědomí krajskému úřadu, opravdu se tomu věnujeme," ujišťuje starostka Nového Sedla Věra Baumanová.

Příbramská firma, které sušičku provozuje, má podle ní zařízení ve zkušebním provozu. „Je to těžké, ale věříme, že firma nedostatky vychytá ke spokojenosti všem. O petici jsem slyšela, ale oficiálně na úřad zatím nedorazila," doplnila starostka.

Lidé z firmy se bez svolení jednatelů k situaci v Novém Sedle nechtěli vyjadřovat, nicméně jeden z technických pracovníků pro Sokolovský deník uvedl, že společnost celou záležitost řeší ve spolupráci s příslušnými institucemi a úřady.

Radnice se se zástupci firmy už před časem sešla, výsledkem schůzky byl slib, že v zařízení se bude provádět měření a zamezí se úniku zápachu a prašnosti, což se podle všeho zatím příliš nedaří.

Nové Sedlo na svých městských webový stránkách umístilo emailovou adresu, kam mohou obyvatelé posílat stížnosti a fotografie, jež monitorují situaci.
Společnost z Příbrami podle svého webu provozuje celkem čtyři třídící linky na zpracování odpadových střepů, jedna z nich je právě v Novém Sedle. (tin)