Každé dopoledne vyráží za kočkami, aby jim poklidila a navařila, popřípadě zařídila ošetření u zvěrolékaře. Dělá to již pátým rokem z lásky ke zvířatům bez nároku na jakoukoliv finanční odměnu. Spolu s ní se o kočky stará i Anna Křehlíková. A přidávají se další.

„Kočky jsou ve staré maringotce, která by potřebovala minimálně zateplit. Kdyby se našla nějaká firma nebo řemeslníci, kteří by pomohli, bylo by to fajn. Nově se nám podařilo nechat jim vybudovat chráněný výběh,“ říká Kristina Schneider z Ligy na ochranu zvířat.

Ta by chtěla zároveň poděkovat lidem, kterým není osud koček lhostejný.

Bagrem strhl řidič telefonní dráty.
Bagrem strhl telefonní dráty, za hodinu už měla řidiče policie

„S opravou nám pomohl pan Košata, dále přispěli pan Čimpera, Andrea Pfeffer Ferklová, doktorka Januševičová a vstříc nám vychází i ředitel Sokolovské bytové Erik Klimeš,“ říká Schneider. Právě v areálu této městské firmy útulek sídlí. Dobrovolnice Anna Hromádková si pochvaluje také spolupráci s veterinářkou.

„Paní doktorka Molcarová je ochotná a kdykoliv přijede. My nemáme auto a tahat kočky v přepravních boxech by bylo složité. Chtěla bych paní doktorce moc poděkovat,“ říká dobrovolnice.

Sokolovský spolek Láskou ke kočkám tvoří dobrovolníci. Město jim v případě potřeby slíbilo vyjít vstříc. „V areálu Sokolovské bytové jsme se byli osobně podívat a musím říci, že o kočky je velice dobře postaráno. Spolek dobrovolníků si dokonce obstaral sám projekt, jak by mělo zařízení vypadat. Daří se jim také adopce koček.

Chceme proto, aby s nimi naše městská policie spolupracovala. Vedení města se shodlo na tom, že v případě potřeby vyjde spolku finančně vstříc,“ slíbila místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.

Kdo by měl zájem dobrovolnicím pomoci či si vzít domů některou z koček, ať volá 606457744.

Kočičí útulek v SokolověZdroj: Deník / Cichocki Roman