Celou řadu zajímavých projektů pro následující roky mají nachystanou města a obce na Sokolovsku. Zjednodušeně se dá říci, že na pracovních stolech starostů leží zpracované dokumentace k záměrům, a jakmile se naskytne příležitost získat pro ně dotace, ihned se s nimi vytasí. Drží se totiž známého rčení, že štěstí přeje připraveným. Tak postupují i v rámci svazků obcí a mikroregionů.
„Jsem rád, že se nám daří rozvíjet zázemí našich činorodých spolků, mládežnických organizací i sportovních klubů. Jedním z našich největších projektů je multifunkční centrum, kam dojíždějí lidé z celého okolí. Nezapomínáme ale ani na naše přidružené vesnice. Asi za tři měsíce budeme kolaudovat takzvanou společenskou stodolu v Rudolci. Tamní lidé jsou nesmírně aktivní v oblasti kultury i sportu," prohlásil starosta Březové Miroslav Bouda. „Také v Kostelní Bříze jsme zahájili celou řadu projektů. Zde je zámecký park, kde je potřeba nové oplocení. V této obci ale stále chybí společenské zázemí. Takže je stále co vylepšovat a budovat," doplnil Bouda.

Svoji dlouhodobější vizi mají také v Chlumu Svaté Maří. V budoucnu by mohli například upravit náměstí. „Dílčí částí je oprava pomníku a zvelebení jeho okolí, kde stávají tři stromy. Není to nijak velký prostor, ale je součástí náměstí, tak chceme, aby vypadal důstojně," řekl starosta Chlumu Svaté Maří Miroslav Hrůza. „Projektů máme několik. Jedním z nich je i oprava hřiště a jeho rozšíření o herní prvky pro děti," pověděl Hrůza.

Chodov zase delší dobu myslí na vylepšení okolí vlakového nádraží či stavební úpravy a rekonstrukci hřbitovního oplocení. Vintířov zase chystá obnovu památného místa obětem válek, památného sloupu z 18. století a památníku zaniklé obce Lipnice. „V tomto případě se jedná o akci ve spolupráci s Mikroregionem Sokolov – východ. Dokumentace je již zpracována a je též požádáno o stavební řízení," zmínil starosta Vintířova Jiří Ošecký. Drobné projekty hodné realizace se objevují i jinde. Ve Starém Sedle to je třeba obnova prostranství u hřbitovní zdi či sochy sv. Jana Nepomuckého a místa, kde se nachází.