V plném proudu je vodácká sezona na řece Ohři. Po červnových záplavách a častých deštích se počasí konečně umoudřilo a ustálilo na letních teplotách, což milovníci vody okamžitě využili a vytáhli lodě. Na Ohři je tak možné vidět skupinky vodáků, jak brázdí řeku napříč celým okresem. Trasu ze Sokolova až do Klášterce nad Ohří si například naplánovala pražská skupinka dospělých s dětmi. A jak všichni svorně prohlásili, na vodu se moc těšili.
„Minulý rok jsme sjížděli řeku z Lokte do Vojkovic. Moc se nám to líbilo, tak jsme se na tuto část Ohře opět vrátili. Na vodě je opravdu krásně a pro děti je to skvělý výlet," řekl Jiří Kadlec.

Další parta vodáků si naplánovala jízdu z Tršnic do Vojkovic. Na své cestě se krátce zastavili ve vodáckém kempu v Kynšperku nad Ohří, kde museli kvůli jezu vytáhnout lodě z řeky a kousek je poponést. Pro natěšené výletníky to však nebyl žádný problém.
„Na Ohři nás vyrazilo pět dospělých a sedm dětí. Počasí nám přeje, je teplo, slunce svítí, jen vody by mohlo být o něco více. To ale nevadí. Nálada je dobrá a jízdu si všichni moc užíváme," pověděl s úsměvem Petr Kovařík, vedoucí vodáckého oddílu Utopenci Kaplice z okresu Český Krumlov.

Začátek vodácké sezony letos pokazila velká voda a dlouhotrvající chladné počasí. Kempy poblíž řek se navíc musely vypořádat s následky povodní a silných dešťů. Například část vodáckého tábořiště v Sokolově je stále podmáčená. Správci kempu tak museli nasadit čerpadlo, aby vodu dostali pryč. „Je to tím, jak hodně napršelo. Podloží je jílovité, takže se voda v těchto místech špatně vsakuje," vysvětlil jeden z pracovníků tábořiště. I přes tuto komplikaci kemp normálně funguje, vodáci tu mohou zakotvit nebo si půjčit lodě a vypravit se vstříc novým zážitkům.