Okrajové lokality jsou přitom často opomíjené. Upozorňují na to samotní majitelé nemovitostí. Například Kraslice se pustily do rozsáhlých oprav Wolkerovy ulice. Dodavatelské firmy tam intenzivně pracují na obnově hned 142 metrů chodníků. Jde přitom už o druhou etapu oprav. „Hotovo by mělo být do poloviny září,“ řekl místostarosta Kraslic Miloslav Poslední. Několikamilionová investice do okrajových částí města není poslední. Nových komunikací se dočkají i lidé v Dolní Smolné před Kraslicemi, kde již město připravuje projektovou dokumentaci. Obdobně je tomu i v části Sněžné. Tam se lidé dočkají nové silnice. Nebudou tak muset jezdit po polní cestě, na což si na radnici stěžovali.

Pozadu nezůstává ani město Chodov. Sousední Vintířov aktuálně buduje chodník v lokalitě Osada za Chodovem. Na ten se město připojí. „Propojíme ho z Osady směrem do města k místní firmě, která je významným zaměstnavatelem. Práce vyjdou na více než čtyři miliony korun,“ sdělil mluvčí Chodova Martin Polák. Práce začnou v červenci a hotové budou podle jeho slov v září.

Například v Kraslicích lidé sledují, jak dodavatelská firma pokračuje. Někteří majitelé domů souhlasili s odkupem svých pozemků, tak aby mohl vzniknout širší chodník. „Jsme rádi, že cesta bude bezpečnější, protože máme děti, a zrovna před naším domem chodník chyběl,“ uvedla Dita Ryplová z Kraslic.

Zmíněná lokalita na sídlišti Vítězná.
Stavbu náměstíčka mezi paneláky brzdí přeložky energetiků