Popíjení alkoholu na veřejnosti, hluční hosté na předzahrádkách či nahé motorkářky koupající se v městských kašnách. I takovéto případy musí v době letních prázdnin řešit policisté na Sokolovsku.

„Zaznamenáváme časté kapesní krádeže v restauracích či na předzahrádkách ve večerních hodinách, kdy někteří z hostů jsou již v podnapilém stavu a nemají takovou ostražitost, či se dokonce chlubí zbytkovou částkou v peněžence, kterou pak například nechají ležet na stole při odchodu na WC," sděluje velitel Městské policie v Chodově Ladislav Staněk. Podle něj strážníci trvale řeší problémy také s bezdomovci. „Ti v letních měsících postávají u nákupních středisek a otravují zákazníky se žádostí o drobné mince pro nákup alkoholu," doplnil Staněk.

Například v souvislosti s Kulturním létem dochází rovněž v Lokti ke krádežím osobních věcí návštěvníků města. „Ti si za to však ve většině případů mohou sami svou neopatrností. Průběžně též probíhají v sezoně preventivní akce na cyklisty, nezaznamenali jsme však zatím žádné výrazné problémy," uvedla za loketské oddělení mluvčí Policie ČR Kateřina Böhmová. Rušení nočního klidu nebo poškozování městských kašen.

Takové případy řeší Policie v Sokolově. „Taktéž problematika pití alkoholu na veřejnosti je problémem Sokolova, zejména u osob bez domova. Město má vydanou Obecně závaznou vyhlášku, která pití na veřejnosti zakazuje," říká velitel Městské policie Sokolov Petr Kubis s tím, že i vandalství je pro Sokolov charakteristické.
„V letních měsících se projevuje ve větší míře opět v souvislosti s provozem předzahrádek a také opakovaným poškozováním městských kašen, kde se lidé koupou a zejména pod vlivem alkoholu mají tendence po kašnách lézt," sdělil Kubis.
Kuriózní případ v souvislosti s kašnami řešili loketští policisté. „Vzpomínám si, jak se v létě v Lokti v kašně koupaly o půlnoci nahé členky motorkářského gangu. Váhal jsem, jestli za nimi nemám rovněž skočit," usmívá se Tomáš Kovář ze Sokolova s tím, že si to ale rychle rozmyslel, když viděl, jak na místo přijíždí policejní hlídka.

K. Šujan