V pořadí již u druhé letošní investiční akce v Sokolově dojde ke zvýšení nákladů kvůli podloží. Právě rekonstruovaná ulice K.H.Máchy v centru Sokolova se prodraží zhruba o půl milionu korun.

„Projekt nebyl žádným způsobem pozměněn, pouze materiály, které byly v zemi, nelze použít zpět na zásypy. Projektant předpokládal, že to bude štěrkopísek, který nebude problematický. Bohužel se jedná o materiály, které jsou jílovitého charakteru. Ty budou muset být odvezeny a namísto nich bude navezen písek, popřípadě štěrkopísek. Zmíněné náklady zvednou cenu stavby zhruba o 500 tisíc korun," upřesnil místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Akce je sdruženou investicí města a Sokolovské vodárenské společnosti. Sokolov měl na akci připraveno přes 16 milionů korun. Nakonec se mu podařilo vysoutěžit cenu o 6 milionů nižší.

Sdružení obou subjektů je výhodné zejména kvůli tomu, aby obě části zakázky, tedy kanalizaci a povrch silnice, nedělaly dvě firmy. V případě problémů by totiž mohlo docházet k dohadům a ke zpoždění prací. Podíl města při této investici bude menšinový. Ulice dostane i nové veřejné osvětlení, přibude zeleň a trochu se změní parkování.
Ustoupit však musely lípy, které byly podle posudků staré a praskaly. Mohly tak ohrozit bezpečnost kolemjdoucích.
Nové stromořadí bude jen na jedné straně ulice.

„Podle názoru projektantů se situace v této lokalitě výrazně zlepší. Občané nejsou úplně spokojeni s tím, že nově vysazované stromy budou pouze na jedné straně a vlastně zanikne ta původní alej. Ale ty původní stromy byly přestárlé, už jich většina chyběla, takže nezbylo než je odstranit a vysázet stromy nové," dodal Jakobec.
V hojně využívané ulici sídlí část Městského úřadu Sokolov, Probační služba i cizinecká policie.

Zde Sokolov plní slib, který dal policistům, respektive Ministerstvu vnitra. Policisté tehdy vyklidili budovy bývalé cizinecké policie u Starého náměstí, a odblokovali tak restituční nárok Sokolova na jejich vrácení. Pokud totiž v budovách sídlí jakákoliv státní instituce, majetek se vracet nemusí. Město za to policistům slíbilo vybudovat na své náklady parkování za současnou budovou policie v ulici K.H. Máchy.