Oprava by měla začít příští týden, řidiči budou muset počítat s částečnou uzavírkou silnice. Od kulturního domu směrem do horní části ulice Dlouhá bude totiž zúžená vozovka, doprava bude vedená pouze jedním pruhem. Oprava by měla trvat zhruba tři měsíce. Vozovka bude do budoucna částečně zúžena a přímo na ní budou vytvořena oficiální parkovací místa.


„Doposud zde lidé parkovali i přesto, že místo k tomu nebylo nijak určené. Po rekonstrukci chodníků budou parkovací místa přímo označená. Stávající silnice bude lehce zúžena, ale povrch ponecháme stejný. Vzhledem k tomu, že je v dobrém stavu, není potřeba měnit stávající podmínky. Samotná rekonstrukce je pro město v tuto chvíli nejvíce viditelnou investicí, která omezí dopravu. Chodníky hodláme přizpůsobit právě bezbariérovým přístupům, na kterých současně pracujeme u domu kultury i léčebny dlouhodobě nemocných. Lidé si většinou pod pojmem bezbariérový přístup představí nemocné na vozíku, ale myslím, že důležité jsou i pro maminky s dětmi," vysvětlil Alexander Terek, starosta Horního Slavkova.

Vozovka bude zúžena na základní šířku mezi obrubníky, tedy na šest metrů. Chodníky budou z betonové chodníkové dlažby v přírodní barvě a v šířce dva metry. U přechodu pro chodce u bývalého dětského domova bude vybudováno osvětlení, stejně tak i v křižovatce ulic Dlouhá – Nová – Sportovní. „Oprava vyjde na 3,7 milionu korun a financovaná bude v rámci schválené dotace. Na podzim letošního roku plánujeme také dokončit komunikaci v satelitní části města," dodal starosta.

Klára Čurlinová