„Přihlásili se tři uchazeči. Firma, která zvítězila s nejnižší cenou, udělala chybu. Ta spočívala v tom, že uvedla jinou cenu do smlouvy a jinou cenu do krycího listu,“ řekl starosta Sokolova Jan Picka.

To byl podle starosty důvod ke zrušení výběrového řízení.

„Výběrové řízení opět vypisujeme a věříme, že se vítězná firma opět přihlásí a cenu dodrží. Mohou se samozřejmě přihlásit i další firmy, které to třeba z nějakých důvodů doposud nestihly, a cena tak může být ještě zajímavější, ne-li stejná,“ říká Picka.
Jedna z firem tedy udělala chybu, zbylé dvě překročily předpokládané náklady. A co se má v sále opravit?

„Jde o jedno z míst, které pamatuje historii, a stejně jako jsme před několika lety rekonstruovali hudební klub mladých, nyní je na řadě malý sál. Vyměníme v něm elektroinstalaci, opravíme sociální zázemí, odstraníme zašlé stropní podhledy, položíme nové parkety a koupíme také moderní mobiliář,“ naznačil nový vzhled Picka.

Město věří, že hotovo bude do ledna příštího roku. Poté totiž vypukne naplno plesová sezona a zejména školy chtějí při svých maturitních plesech k dispozici co nejvíce sálů. Některé plesy proběhnou ještě letos, ale těm bude k dispozici zejména velký sál.

A právě jeho oprava se již roky odkládá. Zatímco u malého sálu se mluví o částce zhruba 2 miliony korun, v případě velkého jsou to desítky milionů.

Ilustrační foto
Muž přeskočil plot a uštědřil sousedovi několik ran